Efterårsfarver i Japan – se datoerne for 2023

11/10/2023 | Rejser

Opdateret d. 2. november 2023

Hvis man rejser til Japan i efterårsmånederne er en af de bedste ting man kan gøre, at opleve de smukke efterårsfarver der pryder landet på denne årstid. Ligesom hanami om foråret hvor japanerne nyder de smukke lyserøde farver fra de mange kirsebærtræer, så gør de det samme i efteråret hvor der er et endnu større spil af smukke farver i naturen. Da klimaet svinger fra år til år betyder det også at der udgives officielle estimater for hvornår de forskellige efterårsfarver rammer de mange områder i Japan. Det er Japan Meteorological Corporation der hvert år udgiver disse estimater – og derfor har jeg taget disse med til jer i dag.

Hvornår rammer efterårsfarverne i japan i år?

Som nævnt udgiver Japan Meterological Corporation hvert år estimater for hvornår du kan se de smukke efterårsfarver i Japan. Japan er faktisk et stort land og har mange præfekturer og områder med klima der ikke følger hinanden. Derfor kan der være store forskelle på hvornår de forskellige farver kan ses afhængigt af hvor man befinder sig eller rejser hen. De officielle forudsigelser kommer typisk i flere versioner jo tættere på sæsonen vi kommer, da de dermed har mere og mere præcis data. Derfor kan det varmt anbefales at holde øje med de nyeste forudsigelser så man får mest ud af sin Japan-rejse. Datoerne i forudsigelserne er hvornår de peaker, så hvis du selv skal til Japan i den periode, så blot prøv at ramme omkring de nævnte datoer (altså dér hvor du skal hen i landet).

LokationForudsigelse for røde blade i årGennemsnitlig dato
Sapporo13. november28. oktober
Aomori16. november13. november
Sendai30. november21. november
Tokyo1. december28. november
Kanazawa1. december24. november
Nagano18. november12. november
Nagoya2. december28. november
Kyoto11. december5. december
Osaka3. december1. december
Wakayama13. december6. december
Hiroshima28. november22. november
Kochi9. december2. december
Fukuoka10. december1. december
Kagoshima12. december15. december
Data fra Japan Meterological Corporation
LokationForudsigelse for gule blade i årGennemsnitlig dato
Sapporo9. november4. november
Aomori6. november2. november
Sendai1. december23. november
Tokyo26. november23. november
Kanazawa10. november10. november
Nagano11. november10. november
Nagoya16. november18. november
Kyoto26. november24. november
Osaka24. november22. november
Wakayama26. november23. november
Hiroshima19. november15. november
Kochi14. november15. november
Fukuoka26. november20. november
Kagoshima26. november25. november
Data fra Japan Meterological Corporation

Som du kan se i oversigten kommer efterårsfarverne en del senere i Japan end de gør i Danmark. Mange steder sker det først i december, hvilket jeg kan bekræfte. Fra min egen erfaring vil jeg sige at det er bedst at være i Japan om efteråret fra november til begyndelsen af december ift. efterårsfarverne. De gule efterårsblade falder lidt tidligere end de røde, og begge er virkelig smukke, så hvis du “kun” kan nå at se dem er det også det hele værd. Jeg har selv været i Japan flere gange i efterårsmånederne, så hvis du gerne vil se hvordan det så ud vil jeg opfordre dig til at følge mig på Instagram hvor du kan se en masse billeder og videoer, udover dem jeg viser her nedenfor. En anden god ting ved at besøge Japan i november og december er også, at det typisk er de måneder man kan finde de billigste flybilletter i.

Find den perfekte oplevelse i Japan

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.