Sæson for kirsebærtræer i Japan

Sæsonen for kirsebærtræerne kommer tidligere i år

En af årets højdepunkter i Japan som både tiltrækker mange lokale og ikke mindst turister er når kirsebærtræerne springer ud. Det er en af de mest besøgte tidspunkter, hvis ikke den mest besøgte. Og man forstår det godt, for kirsebærtræer ér virkelig smukke og i Japan er det bare noget helt andet. Det er også derfor det er en af de dyreste sæsoner at rejse til Japan i.

I Japan har man traditionen hanami 花見 der direkte kan oversættes til ‘blomster se’ eller rettere, at se på blomster. Det handler dog ikke blot om at se på blomsterne, men at stoppe op og nyde dem. En meget mindful tradition som nok er meget sundt for alle mennesker.

Som al anden natur er kirsebærtræerne i Japan afhængige af klima og vejr, og i 2019 forventes det at kirsebærtræerne springer ud tidligere end normalt. Normalt sker det i april måned. Da vi var i Japan i november/december var der også meldinger om, at nogle planter og træer allerede troede det var forår pga. det varme vejr. Hvornår blomstringen begynder varierer meget gennem landet fordelt over flere måneder. Det skyldes at klimaet i Japan er meget forskelligt fra område til område. Da vi var i Japan i november/december, viste vejrudsigten både minus-grader i nord, 15-18 grader i Tokyo-området hvor vi var og 32 grader i det sydvestlige Japan.

Lige nu forventes det at blomstringen sker i følgende byer:
● Kochi: 18. marts
● Fukuoka: 20. marts
● Tokyo: 22. marts
● Nagoya: 22. marts
● Hiroshima: 23. marts
● Wakayama: 24. marts
● Kyoto: 25. marts
● Osaka: 27. marts
● Kagoshima: 28. marts
● Kanaawa: 2. april
● Nagano: 9. april
● Sendai: 9. april
● Aomori: 24. april
● Sapporo: 4. maj

Kirsebærtræer i Japan 2019
Kilde: Japan Meteorological Corporation

Jeg har helt sikkert selv sakura-sæsonen på min to-do liste, men ærlig talt er jeg mere et efterårsbarn. Jeg synes at naturen er langt smukkere, når træerne skifter farve og har et vildere spil. Det kommer der også indlæg om.

Share: