Japansk sprog

Er du interesseret i at lære om japansk sprog? Måske du drømmer om at tale sproget flydende en dag, eller blot blive i stand til at kommunikere en smule på din rejse til Japan, så du får mest ud af din rejse. Uanset din motivation finder du her en masse gode tips til hvordan du kommer i gang eller kommer til næste niveau på din læringsrejse.

Sådan kommer du i gang

Japansk bog

Hvis du læser dette er du sandsynligvis fascineret af det japanske sprog, ligesom jeg selv er. Det tog mig mange år inden jeg sprang ud i at lære det, og nu har jeg gjort mig en del erfaringer og prøvet forskellige metoder. Dem kan du læse mere om her på hjemmesiden og vurdere hvilke der er de rette for dig.

Find din optimale læringsmetode:

  • Bøger
  • Apps
  • Podcasts
  • Online tjenester
  • Klasseundervisning

(kommer snart)

Blogindlæg om japansk

Simons Japan på Instagram

SimonsJapan.dk er både en rejseguide og en blog.

min blog og sociale medier deler jeg ud af mine egne erfaringer med det japanske sprog som jeg selv studerer i min fritid. Der er helt sikkert noget inspiration du kan bruge selv. 

Du er også altid velkommen til at følge mig på Instagram og evt. stille mig spørgsmål i en kommentar til et opslag.

Planlæg din Japan-rejse

Tokyo Tower

Skal du til Japan i år eller næste år?

Så se min planlægningsguide her med praktisk information, hvordan du bærer dig ad, pakkeliste og andre ting du bør være opmærksom på.

Eksempelvis:

  • Finde de rigtige flybilletter
  • Finde og udvælge hoteller
  • Budget og valuta
  • Rejsebureau vs. at booke selv
  • eSim, simkort og mobilt WiFi

(kommer snart)

Seneste blogindlæg om det japansk sprog

Du kan allerede 10% japansk

Du kan allerede 10% japansk

Så du vil gerne lære japansk? Jamen så kan jeg glæde dig med at du faktisk allerede kan 10% af de ord som de benytter på japansk. Overrasket? Det kan jeg godt forstå, men det er rigtigt. De japanske...

læs mere

Det japanske sprog

Japansk er et virkelig fascinerende sprog. At lære japansk åbner op for en verden af muligheder. Først og fremmest vil det gøre at du får endnu mere ud af en rejse til Japan, da du kommer tættere på japanerne ved at kunne tale med dem på japansk. Men du vil også kunne forstå anime og manga i deres originale form, hvilket er en drøm for mange. For forretningsfolk vil det betyde at man kan bygge stærkere relationer og have opnå mere succes i handel med japanere og japanske virksomheder. Generelt sætter japanere stor pris på udlændige der kan lidt japansk, da det er et signal om at man virkelig sætter pris på deres kultur og baggrund. Og for de der interesserer sig for litteratur, vil læsning af klassikere som Murakami eller ældre tekster i original sproglig form åbne op for en helt ny dimension af forståelse.

Et svært sprog af mestre

At lære japansk kan nemt virke som en uoverskuelig opgave, da det er så markant anderledes end både det danske sprog og andre sprog som vi danskere typisk lærer. På japansk benyttes der eksempelvis hele tre alfabetter; hiragana, katakana og kanji. Men lad dig ikke afskrække! Jeg studerer selv japansk i min fritid i det omfang jeg kan, og kan bekræfte at det ér muligt at lære, selv med en beskeden indsats. Godt nok er jeg ikke flydende på japansk selv, men jeg kan i dag intergere med lokale japanere på japansk når jeg rejser i Japan, hvilket var min drøm da jeg startede.

Japansk er desuden ikke kun et sprog, det er en nøgle til en rigere forståelse af landets kultur og historie. Hver karakter i kanji, som er importeret fra kinesisk, bærer en historie og et “billede”, som giver sproget en dybde og poesi, der er sjælden i vestlige sprog – det er ret fascinerende når man dykker ned i det. Hiragana og katakana er mere systematiske og anvendes for at repræsentere henholdsvis indfødte japanske ord og låneord fra andre sprog, hvilket viser Japans evne til at tilpasse og absorbere kulturelle påvirkninger. Det er ligeledes hiragana og katakana der er lettest at lære. Det tog mig kun et par dage og har gjort det langt nemmere for mig at navigere i Japan, da jeg derved kan læse en stor del af de skilte der ikke fremgår på engelsk.

Et levende sprog

Japansk er et levende, åndende sprog, der konstant udvikler sig. Hver dag skabes nye ord og udtryk for at beskrive moderne liv og teknologier, hvilket gør det til et spændende sprog at følge med i. Der er aldrig et kedeligt øjeblik, når man lærer japansk, og det samme gør sig gældende for de oplevelser, sproget vil åbne op for. Så hvorfor ikke begynde din rejse i dag? Alle starter et sted. Og det gode ved japansk er at du allerede kan forstå 10% af deres de japanske ord.

Rejser og eventyr i Japan
Japansk manga bøger
Japansk sprog