Se hvornår kirsebærtræerne springer ud i Japan i 2024

17/01/2024 | Rejser

Opdateret den 5. april 2024.

Japan er et land, der er berømt for sin storslåede natur og kulturelle rigdom, og en af de mest betagende naturfænomener er uden tvivl blomstringen af kirsebærtræerne, kendt som ‘sakura’. Sakura-sæsonen er et højdepunkt i det japanske år og symboliserer både skønhed og forgængelighed.

I foråret, typisk fra slutningen af marts til begyndelsen af april, begynder kirsebærtræerne i hele Japan at blomstre. Hvornår de helt præcist blomstrer afhænger af regionen og dens klima. Kirsebærtræerne, med deres delikate, lyserøde blomster, skaber et betagende syn, som har en dyb kulturel og æstetisk betydning i Japan. Sakura-sæsonen er en tid for fornyelse og refleksion, og mange japanere deltager i ‘hanami‘, en traditionel skik, hvor folk samles under kirsebærtræerne for at nyde synet af blomsterne og tilbringe tid med venner og familie.

Denne årstid tiltrækker også et stort antal turister fra hele verden, som kommer for at opleve dette enestående naturfænomen. Byer som eksempelvis Kyoto, Tokyo og Osaka forvandles til lyserøde paradiser, hvor gader og parker lyses op af de blomstrende træer. Mange festivaler og begivenheder bliver afholdt i forbindelse med sakura-sæsonen, hvilket giver besøgende en smag af japansk kultur og tradition. For mange turister er det desuden en oplagt mulighed for at tage nogle smukke billeder på rejsen.

Men sakura-sæsonen er også en påmindelse om livets flygtighed. Kirsebærblomsternes skønhed varer kun en kort periode, hvilket giver en dyb følelse af nostalgi og skønhedens forgængelighed. Dette aspekt af sakura har inspireret mange kunstnere og digtere gennem århundrederne og fortsætter med at være et centralt tema i japansk æstetik.

I sidste ende repræsenterer kirsebærtræernes blomstring ikke kun en ændring af årstiderne, men også en dyb kulturel og filosofisk betydning, der resonerer i hjertet af den japanske sjæl.

Hvornår rammer sakurasæsonen i japan i år?

Hvert år udgiver Japan Meterological Corporation deres såkaldte forecasts (forudsigelser) for hvornår kirsebærtræerne springer ud forskellige steder i Japan. I disse forudsigelser er der både datoer for hvornår kirsebærtræerne forventes at begynde deres blomstring og hvornår de er fuldt blomstret. De officielle forudsigelser kommer typisk i flere versioner, og jo tættere på sæsonen vi kommer, jo mere præcis vil dette data være. Så hvis man planlægger at besøge Japan i foråret kan det anbefales at holde øje med disse datoer, så man får mest ud af sin rejse. Her på bloggen vil jeg ajourføre de nedenstående datoer i takt med at der kommer tilpasninger.

LokationBlomstring begynderSprunget helt udGennemsnitlig dato
(blomstring begynder)
Sapporo27. april30. april1. maj
Aomori15. april18. april22. april
Sendai2. april6. april8. april
Tokyo29. marts4. april24. marts
Kanazawa1. april5. april3. april
Nagano5. april10. april11. april
Nagoya28. marts5. april24. marts
Kyoto29. marts5. april26. marts
Osaka30. marts5. april27. marts
Wakayama30. marts3. april24. marts
Hiroshima25. marts5. april25. marts
Kochi23. marts31. marts22. marts
Fukuoka27. marts2. april22. marts
Kagoshima29. marts7. april26. marts
Data fra Japan Meterological Corporation

Som du kan se i oversigten ovenfor, forventes det at kirsebærtræerne begynder at blomstre lidt tidligere i år end hvad de gennemsnitligt gør. Det skyldes et markant varmere vejr i november og december. Men igen, datoerne vil blive tilpasset løbende, så hold gerne øje med datoerne her på bloggen, for jeg skal nok sørge for at opdatere dem når vi får ny data.

Find den perfekte oplevelse i Japan

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.