10 gratis oplevelser i Tokyo

15/09/2019 | Rejser

Når man er på ferie er oplevelser ofte en af de helt store udgiftsposter. Man vil gerne opleve en masse spændende ting og få nye indtryk, hvilket koster på pengepungen. Det samme gælder i Tokyo. Der er mange ting du kan opleve og se, som koster penge. Men der er også mange ting som ikke koster noget. Det vil jeg gennemgå et par eksempler på her.

Fantastisk udsigt fra Tokyo Metropolitan Government Building

Når man som turist i Tokyo gerne vil op i højden og få et flot udkig ud over verdens største by (Tokyo er verdens største by), så plejer mange at tage til Tokyo Tower eller Skytree, der er to populære turistattraktioner. Disse koster penge at besøge. Men der er en tredje mulighed som slet ikke koster noget – denne hedder Tokyo Metropolitan Government Building, også omtalt Tochō 都庁. Det er som navnet antyder er det en offentlig bygning. Men det er også muligt at komme op i deres observationsdæk, helt gratis. Da bygningen er en af de højeste i Tokyo, får du altså en rigtig god udsigt her. Bygningen ligger i Shinjuku-distriktet.

God udsigt fra Tokyo Metropolitan Government Building
God udsigt fra Tokyo Metropolitan Government Building

Omoide Yokocho

Et af mine absolutte yndlingssteder i Tokyo er Omoide Yokocho 思い出横丁, der ligeledes ligger i Shinjuku-distriktet. Området består af en masse små gyder i meget autentisk stil, som taget ud af en film. Folk kommer der for at spise og drikke, og selvom den del ikke er gratis, vil jeg anbefale dig et besøg. Du kan læse mere om Omoide Yokocho her.

Omoide Yokocho i Shinjuku
Omoide Yokocho

Gå tur i Yoyogi parken

Yoyogi-parken er en af Tokyos store parker. Det er også her du finder Meiji Jingu-helligdommen som er meget populær blandt japanere og turister. Parken i sig selv er uden tvivl et besøg værd, for her finder du virkelig smuk natur, flotte høje toriis i ældgammelt træ, en masse saké-tønder og generelt bare fred og ro. Har du mod på at prøve et skovbad, er dette et ideelt sted til det. Parken ligger i Shibuya-distriktet.

Yoyogi parken i Tokyo
Yoyogi parken

Meiji Jingu-helligdommen

Som nævnt ovenfor ligger Meiji Jingu-helligdommen i Yoyogi-parken. Du har ikke været i Tokyo, før du har besøgt dette sted. Gåturen ude fra Tokyos vitale byliv til det fredelige og hellige Meiji er fantastisk og føles næsten som en indre renselsesproces. Man kommer helt ned i gear. Du kan desuden være heldig at opleve et bryllup her, da det er et populært sted for japanere at blive viet.

Meiji-jingu helligdommen
Meiji-Jingu helligdommen

Senso-ji templet

I Asakusa finder du en anden populær helligdom, nemlig Senso-ji templet. På ruten op til templet kommer du forbi flere mad- og souvenirboder end du kan tælle – et ideelt sted at købe en gave eller to med hjem (det gjorde jeg selv). Ved selve templet kan du opleve de ritualer som japanerne går meget op i, samt bede en bøn eller købe hellige amuletter. Selvom man nemt kan bruge nogle penge her, er adgangen hertil gratis.

Bøn ved senso-ji templet
Senso-ji

Udforske Akihabara

Akihabara er Tokyos mekka for teknologi, manga, animé og gaming. Det er som at træde ind i en anden verden, med gigantiske storcentre der har alt, højlydte gaming-centre hvor det er fascinerende bare at se de lokale gå amok i deres yndlingsspil og ikke mindst alle de mange manga og animé butikker.

Akihabara gaming center
Game center i Akihabara reflekteret i vinduer

Oplev Tokyos julelys

Hvis du er heldig at være i Tokyo op til juletiden, har du mulighed for at opleve Tokyos julebelysning. Japanerne går her, som i alt andet, ekstremt meget op i det og ingen detaljer er tilfældige. Det er et virkelig smukt syn som pryder både offentlige gader, parker og storcentre. I Japan kaldes det illumination, eller som de udtaler det irumineshion イルミネーション .

Julelys i Tokyo
Julelys i Tokyo

Oplev kirsebærtræsæsonen i sin fulde pragt

Kirsebærtræsæsonen eller sakura, er en af Japans helt store årligt højdepunkter. Kirsebærtræer blomster kun i 3-4 uger og tidspunktet for hvornår dette er afhænger af klimaet. Sidste år sprang blomsterne eksempelvis ud tidligere. Både japanere og turister valfarter til områder med kirsebærtræer i denne periode og oplever hanami (direkte oversat: at se på blomster) og nyder at en ny sæson for alvor viser sig frem.

Sæson for kirsebærtræer i Japan
Sakura sæson

Advertising Museum Tokyo

Japans største reklamebureau, Dentsu, driver også et museum kalder Advertising Museum Tokyo. Jeg har endnu ikke selv været der, men eftersigende skulle det være et af de mest interessante gratis museer. Museet fokuserer på reklamer gennem tiden, både for flere hundrede år siden og frem til i dag. De kreative idéer og de følelser de bringer frem og hvordan det har udviklet sig gennem tiden er noget af de man kan opleve her. Der skulle også være en række interaktive ting at opleve. Museet ligger i Minato-ku området og er altså gratis at besøge.

Advertising Museum Tokyo
Foto: Advertising Museum Tokyo

Bare gå rundt i Tokyo

Seriøst, du behøver ikke at gå efter noget bestemt. Men bare det at droppe metroen, der ellers fungerer fantastisk, og så gå rundt i byen er en oplevelse i sig selv. Du ser alt muligt du ikke ville se normalt. F.eks. kom vi forbi denne lille torii-shrine mellem to lejlighedskomplekser.

Lille torii-shrine i Tokyo
Lille torii-shrine i Tokyo

Var dette indhold brugbart?

Tusind tak for din feedback!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.