Fantastisk ramen i hjertet af Tokyo

07/07/2019 | Gastronomi, Rejser

Ramen er efter min mening en af de bedste retter i verden. Japanerne er også selv meget begejstrede for ramen. Faktisk har de udnævnt det til at være på top 10 over deres bedste opfindelser nogensinde – ikke kun i mad-kategorien, men af alle deres opfindelser. Om ramen er en japansk opfindelse kan så diskuteres, da det vist oprindeligt stammer fra Kina. Men ramen ér virkelig lækkert. Det er en nudelsuppe der består af nudler, suppe og topping. Toppingen er grøntsager og kød, men reelt set er der ingen regler indenfor ramen, hvilket er ret atypisk for Japan der både kulturelt og gastronomisk er et land fyldt med både skrevne og uskrevne regler. Det er et lidt befriende afbræk, da det lægger op til en masse nyfortolkninger og kreativitet.

Ippudo ramen i Tokyo

Da vi var i Tokyo var det meget vigtigt for os at spise ramen. Fra vores hotel kunne vi på nettet se at der lå et tilsyneladende godt sted i gå-afstand fra vores hotel. Faktisk lå der mange, eftersom ramen kan fås alle steder, men lige netop dette sted havde særdeles mange gode anmeldelser. Restauranten hedder Ippudo og ligger i Roppongi-området. Fra en af hovedgaderne måtte vi ned af en lille sidegade, hvor restauranten kom til syne. Der var kø udenfor og vi måtte faktisk vente 30-40 minutter på at komme ind, hvilket var et godt tegn på at det ville blive rigtig godt. Og det var det også! Mens vi ventede udenfor kunne vi læse menukortet og forberede os på hvad vi ville bestille. Jeg var opsat på at prøve tonkotsu-ramen. Tonkotsu ramen er en variant der stammer fra Fukuoka i Kyushu. Suppen er lavet på marv fra svin, hvilket giver den et mælkeagtigt udseende og konsistent. Smagen er virkelig dyb og rig.

Da vi kom ind blev vi ledt til vores bord. På de fleste ramen-restauranter har du ikke dit eget bord, men sidder ved et lang bord klods op blandt andre gæster. Det er lidt tæt, men ikke et problem for mig. Af drikkevarer er øl det ideelle valg, da det komplimenterer ramen rigtig godt. Derudover er der vand ad libitum de fleste steder som man selv tager. Maden kommer hurtigt og ramen bliver da også spist som fast food i Japan. Godt nok er der rigtig mange kalorier i ramen, men det må alt andet lige være sundere end vestlig fast food, hvert fald hvis man gør det op i næring.
Udover vores ramen og øl, bestilte vi også gyoza som er japanske dumplings. Hvis du ikke kender dem minder de lidt om forårsruller (dej med fyld). De fås både sprøde og dampede.

Det hele var super lækkert og helt sikkert ventetiden værd. Jeg kan varmt anbefale Ippudo ramen, hvis du vil spise god autentisk ramen i Tokyo. Dog skal du ikke være bange for at vælge et andet sted, da det er svært at finde dårlige spisesteder i Japan.

Ippudo ramen i Roppongi
〒106-0032
東京都 港区 六本木4-9-11
第2小田切ビル1F
TEL: 03-5775-7561
Website

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.