Hold dig sund med et skovbad – 森林浴 shinrin-yoku

13/07/2019 | Uden for Japan

Japanerne er et folkefærd med en masse fantastisk kultur der er inkorporeret i deres liv. Det er som om de kender en masse hemmeligheder som vi andre blot ikke har fået øjnene op for endnu, præcis ligesom vi i Danmark er verdenskendte for hygge. En af måderne japanerne holder sig sunde på er at tage såkaldte skovbade, eller på japansk 森林浴 (shinrin-yoku).

Bad i skovens rige natur

Når jeg siger skovbad betyder det ikke at du skal gå ud i skoven med en spand vand og hælde det over hovedet. Nej, i stedet er det at du går ud i skoven for at “bade” i naturomgivelserne. Noget som især os der bor i byerne næppe gør ofte. Jeg har personligt aldrig været et naturmenneske og er det nok heller ikke nu. Jeg elsker naturen og dyr, men mine vaner ligger et andet sted. Dog begyndte jeg sidste år, da vi flyttede fra København til Skovlunde (20 min fra København) at gå ture ude i de store naturarealer der findes her. Og især ét sted har en særlig plads i mit hjerte. Det er en lille sti der er skabt under træerne som er intet mindre end fantastisk i sommermånederne, hvor alt er meget grønt og frodigt og i efterårsmånederne hvor bladene langsomt falmer og får det smukkeste farvespil af grøn, gul og rød. Farverne, solstrålerne, skyggerne, lydende og vinden er altsammen en del af oplevelsen og jeg kan virkelig forstå hvorfor mange japanere prioritere at gå ture ude i naturen.

Reducerer stress og sygdomme

Det er klinisk bevist at skovbade reducerer stress og sygdomme. I mange lande kan læger faktisk ordinere deres patienter skovbade som behandlingsform, netop fordi det er effektivt for mange. Det er næppe et quickfix, men gør man det til en vane at gå rundt i naturen bare engang i mellem, er jeg sikker på at man føler velvære og en positiv forskel på sit helbred. Og lige netop i Danmark har vi ideelle muligheder for at tage skovbade og dyrke denne unikke japanske kulturoplevelse, eftersom vi har rigtig mange naturområder og parker, også i storbyerne. Så kom afsted – giv det et forsøg 🙂

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.