Hanami på Bispebjerg kirkegård

12/04/2019 | Uden for Japan

Hanami 花見 er det japanske ord for at se på blomster, hvilket primært har sakura-sæsonen som omdrejningspunkt. En meget japansk tradition der har spredt sig til hele verdenen, ikke mindst her i Danmark hvor det er muligt at se på de smukke lyserøde kirsebærtræer når de blomstrer i april måned. Jeg besøgte det nok mest populære sted for hanami i Danmark, nemlig Bispebjerg kirkegård.

Det estimeres at der årligt kommer omkring 150.000 mennesker til Bispebjerg kirkegård. Det er både turister og lokale der besøger stedet. Det der går Bispebjerg kirkegård magisk er, at de har lavet et område kaldet Kirsebæralléen, hvor der er gjort en dyd ud af at træerne får lov til at vokse uforstyrret. Eksempelvis er bilkørsel ikke tilladt. Det betyder at når sakura-sæsonen ankommer, så er træerne meget smukkere end andre steder og meget mere farverig. Selv alléen er let at finde, da der er god skiltning der guider de mange gæster hen til området. Forvent dog enormt mange mennesker. Skal du have det perfekte uforstyrrede instagram-billede, skal du altså stå meget tidligt op. Men i min optik kan man få mange gode billeder ud af det alligevel, bare se mine nedenfor.

Jeg har en lille opsang. Hvis du besøger Bispebjerg kirkegård, eller enhver anden kirkegård, så vis hensyn til gravstederne og de der besøger deres afdøde. Jeg så desværre rigtig mange der holdte picnic eller tog selfies ovenpå folks gravsteder, samt både børn og voksne der pillede blomster af kirsebærtræerne. Det er fuldstændigt uacceptabelt i min verden. Tag billederne indenfor rammerne i de afgrænsede områder, hold picnic andre steder og opfør dig ordentligt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.