Shopping i Shinjuku

29/07/2020 | Rejser

Ingen storbyferie er komplet uden shopping. Jeg er faktisk ikke den store shopaholic selv, jeg køber sjældent tøj og bruger nok mere mine penge på fornøjelser, restaurantbesøg, gadgets og naturligvis rejser (når det endelig sker). På vores tur til Japan, havde jeg dog allerede inden afrejse sat mig for at jeg ville shoppe tøj. Nærmere bestemt sko.

Shinjuku er Tokyos shopping-mekka

Tokyo er en storby med mange spændende områder og også mange gode shopping-områder. Der er vitterligt noget for enhver smag og ethvert budget. Om man er til spirituelle souvenirs fra templer såsom Senso-ji i Asakusa, elektronik, manga og gadgets i Akihabara eller tøj som jeg her var på udkig efter, så finder du det hele i denne magiske by.

Shinjuku omtales af mange som det bedste sted at shoppe, og jeg tror de har ret. For Shinjuku har vitterligt noget for alle og i alle prisklasser, hvorimod nogle af de lidt mere fine og dyre steder som Ginza hovedsageligt fokuserer på de dyreste mærkevarer. Shinjuku er et stort område der har meget at byde på, så det kan muligvis føles lidt uoverskueligt. Men medmindre du går efter noget bestemt vil jeg bare opfordre dig til at udforske området uden en plan. Hvis du rent faktisk leder efter noget bestemt, såsom jeg gjorde, er det let at hive Google Maps frem på telefonen og få en rutevejledning.

Onitsuka Tiger sko

De sko jeg ville købe er fra det japanske mærke Onitsuka Tiger. Det er et brand der har lagt mit hjerte nær lige siden jeg så deres design første gang i filmen Kill Bill, hvor Uma Thurman har de gule og sorte Onitsuka Tiger sko på sammen med sin dragt i samme farver. Selve designet synes jeg har noget kant over sig og faktisk har jeg mere eller mindre aldrig gået i andet de sidste 15-16 år. Mange af mine venner og bekendte synes det er underligt, men det må de selv om. Jeg synes disse sko er fede og især deres Mexico 66 model som er deres mest populære. Den model blev opfundet i forbindelse med OL i 1966 som netop blev afholdt i Mexico. Det var den sko som de japanske løbere brugte. Den har en tynd sål med bestemt mønster der gør den både let og præcis i dens bevægelser – det bilder jeg hvert fald mig selv ind. Skoen findes i et utal af farver, men jeg holder mig som regel altid til den klassiske i hvid, blå og rød.

Grunden til jeg bare måtte købe disse sko i Japan, skyldes både at det gav god mening at få noget jeg holder så meget af med hjem fra Japan, men også fordi det både er billigere i Japan end i Danmark (ca. halv pris!) og fordi der ikke findes en Onitsuka Tiger butik i Danmark. Den nærmeste er i Berlin, og der kommer jeg ikke så tit.

Da vi fandt frem til butikken Onitsuka Tiger Shinjuku South, var det en god oplevelse fra første sekund. Selve butikken er flot, lys og inspirerende, men det der virkelig rev benene væk under mig var at medarbejderne betragtede mine sko med det samme og oprigtigt var interesserede i min relation til skoene. De spurgte ind til hvor jeg havde købt dem og om man overhovedet kunne købe dem i mit land (ja, online – men i et ret begrænset udvalg) og takkede mig sågar for at være kunde. Jeg ved ikke med dig, men det er ikke en oplevelse jeg har haft i danske skobutikker.

Jeg gik straks over til den klassiske Mexico 66 sko i hvid, blå og røde farver. Jeg skal jo nødigt gå ud af min komfortzone. Men ud af øjenkrogen spotter jeg samme model – men i guld! Jeg vidste med det samme at jeg bare måtte eje den også, og spurgte derfor straks den ene medarbejder om mænd kan gå i den. Svaret var heldigvis at alle deres sko er unisex, så jeg kvitterede med at jeg også skulle have den model. Lettere forbavset svarede han “virkelig?!” – måske mere fordi selve besøget ikke engang havde varet et minut og jeg allerede havde udpeget 2 par sko, eller også fordi jeg ikke ligner typen der går i guld sko. Hvem ved..

Jeg gik lykkeligt derfra og hele to par sko og en fed shopping-oplevelse rigere. Der gik dog noget tid inden jeg fik taget skoene i brug. Guld-skoene bruges til nytår og begivenheder hvor tøjet fortjener lidt ekstra kant og de almindelige sko i hvid, blå og røde farver har jeg faktisk først taget i brug her 18 måneder efter de blev købt. Det skyldes at jeg er typen der går i mine sko til de er slidt op, så der går let en række år inden det er tid til at skifte dem ud. Men nu blev det deres tid og jeg kan mindes tilbage til Japan med et smil hver gang jeg kigger på dem.

Adresse
Japan, 〒160-0022 Tokyo, Shinjuku City, Shinjuku, 4 Chome−1−4 第3 スカイビル

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.