Senso-ji templet i Asakusa

27/07/2019 | Rejser

Uanset om man er til de klassiske turistattraktioner eller søger unikke oplevelser, synes jeg man på sin rejse til Tokyo bør besøge Senso-ji templet. Det ligger i Asakusa (en bydel i Tokyo) og er i gåafstand fra metro-stationen.

Senso-ji er Tokyos ældste Buddhistiske tempel og har rigtig høj betydning for Japanerne. Templet er virkelig flot og velholdt med sine mange farver i rød, gul og grøn. Der er altid mange mennesker, både turister og lokale. Nogle rejsemagasiner har omtalt Senso-ji som Japans eneste turisthelvede, men jeg synes ikke det var slemt. Overhovedet ikke – tværtimod har jeg gode minder fra vores besøg der.

Boder ved Senso-ji
Souvenirboder ved Senso-ji templet

I vejen op til templet er der spækket til med turistboder. Selvom souvenirbutikker ikke er det man tager derhen for, så er det faktisk meget fedt. Det giver nemlig mulighed for at spise japanske snacks og købe en gave eller to med hjem. Jeg købte selv en håndlavet og håndmalet kokeshi-dukke (trædukke) som jeg ikke kunne stå for, samt en Pokémon-bamse til min niece. Samtidigt fik jeg mig en rigtig god snak på japansk med hende der solgte mig den – det var fantastisk for en som mig der higede efter at få prøvet mit japanske af.

Ved selve tempel-området, efter man er gået forbi alle boderne, bliver man mødt af en flot stor indgang kaldet kaminarimon 雷門 der kan oversættes til torden port. I den er der en stor rød lanterne og to guldstatuer. Statuerne viser Fuujin og Raijin – guderne for vind og torden. Det er værd at bruge et par minutter ved denne port alene, så man får betragtet alle de mange detaljer.

kaminarimon
Kaminarimon
Røgelse ved tempel
Røgelse

Når man er gået videre fra kaminarimon porten er der hvad jeg bedst kan beskrive som en røgelse-station. Et sted hvor man kan brænde røgelse af. Mange vifter røgen ind i hovedet på sig selv, da denne slags røgelse siges at være godt for helbredet. På venstre og høje side af denne røgelsesbrænder er der igen boder, men disse sælger udelukkende ting fra selve Senso-ji templet, heriblandt amuletter med forskellige velsignelser og formål. Du kan eksempelvis købe en amulet der beskytter dig i trafikken, sikrer et godt helbred, giver dig held til eksamen osv. Amuletterne kaldes omamori お守り er velsignede af templets præster. Jeg købte selv en flot gylden amulet til at sikre fremgang i egen virksomhed – og ja, min virksomhed klarer sig langt bedre efter jeg fik den. Om det er amulettens skyld må guderne vide. Du kan evt. se amuletten på min Instagram. Min kæreste købte amuletter med henblik på godt helbred til sin familie. Generelt er disse amuletter en rigtig god gaveidé synes jeg og en mere betydningsfuld gave end mange af de souvenirs man kan købe i de øvrige boder.

Japansk spådom omikuji
Japansk spådom, omikuji

Ligesom ved mange andre templer har du her også mulighed for at købe en spådom kaldet omikuji おみくじ. Jeg mener det koster 100 yen. Efter betaling ryster du en æske fyldt med nummerede pinde og trækker en pind ud. Nummeret på pinden matcher en af de mange skuffer med spådomme, hvorved du tager den spådom som dit nummer foreskriver. Spådommen kan være god eller dårlig. Kutymen er at man beholder gode spådomme og hvis man som jeg trækker en dårlig spådum, efterlader den ved templet. Der er som regel snore, metalpinde, et træ eller lignende, hvorpå man kan binde den dårlige spådom op, så man ikke tager den dårlige energi med hjem. Disse spådomme fås både på japansk og engelsk, så alle bør kunne være med.

Oppe ved selve templet kan man bede. Der er en fast proces for dette, og det letteste er blot at gøre som japanerne selv.

Bøn ved senso-ji templet
Bøn ved senso-ji templet i Tokyo
Senso-ji med sakurablomster

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.