Omoide Yokocho i Shinjuku

22/03/2019 | Rejser, Gastronomi

Et område i Tokyo som er meget populært er Shinjuku, der er fyldt med mange shopping muligheder, restauranter, madboder, en af verdens travleste metrostationer og rigtig mange ting at se. En af de meget populære steder i dette distrikt hedder Omoide Yokocho 思い出横丁 som består af en række skjulte gyder der er fyldt med izakayas 居酒屋. En izakaya er en bar som også serverer mad – ofte mindre men meget smagfulde retter og som regel også en række specialiteter.

Vi valgte at besøge Omoide Yokocho og spise frokost. Det var lettere at finde end forventet, takket være kortet på vores telefon. Gyderne er lidt skjulte fra Tokyos store byliv og ser helt anderledes ud end det meste af byen, så uden et kort havde det muligvis været svært at finde.

Hver izakaya og bar i Omoide Yokocho er meget små, så vær forberedt på at muligvis skulle sidde tæt på andre. Da vi var der, var der ikke så mange mennesker, så vi sad faktisk alene. Vi satte os ind på en bar der serverede barbeque sticks med forskellige slags kød og grøntsager, kaldet yakitori 焼き鳥. Dertil fik vi øl. Det var virkelig godt og klart noget jeg kan anbefale. Stemningen var rigtig god, meget autentisk japansk og der gik mange lokale igennem området også. Vores tjener var kinesisk kunne jeg høre, men talte også både engelsk og japansk.

Noget jeg virkelig godt kan lide ved Omoide Yokocho er, at det er helt anderledes fra det meste af Tokyo. Det er som at træde tilbage i tiden til hvordan meget af Tokyo engang har set ud, hvilket på sin vis føles hyggeligere og mere autentisk. Det er faktisk også hele meningen med stedet, da Omoide Yokocho direkte oversættes til noget ala mindernes vej. Ved at være i en izakaya hvor folk altid er meget venlige, kommer man også tættere på andre mennesker og de lokale end man ellers gør. Trods japanerne er meget reserverede generelt, oftest for at være høflige eller undgå at sige noget forkert på engelsk, så åbner de mere op, er mere imødekommende og nære i denne atmosfære. Det er et must-try. Næste gang vil jeg besøge stedet om aftenen, hvor der er mere liv.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.