Meiji Jingu-helligdommen

31/08/2019 | Rejser

I en af Tokyos store parker, Yoyogi-park, ligger Meiji Jingu-helligdommen. Meiji Jingu-helligdommen har stor betydning for japanerne og er nok den mest populære helligdom i Tokyo. Det er gratis at besøge helligdommen og du kan gå dertil fra Harajuku-station.

Historien om Meiji Jingu-helligdommen

Meiji-helligdommen blev opført for at minde Kejser Meiji. Han var den første leder i Japan efter Tokugawa-shogunatet blev væltet. Han regerede fra 1868 til 1912 og helligdommen blev opført kort efter 1920. Dog blev den ødelagt under Anden Verdenskrig, så det man ser i dag er en rekonstruktion tilbage fra 1958.

Selve Meiji Jingu-helligdommen

På ruten til helligdommens kommer du igennem en 12 meter høj torii-port. Den er udsmykket med den royale kamon (japansk emblem). Ved indgangen til selve helligdommen er der et renselsesspringvand. Brug denne til at vaske dine hænder og mund. Vent lidt og se hvordan japanerne gør det, og gør det på samme måde som dem. Ved Meiji Jingu-helligdommen kan du skrive bønner eller dine ønsker på papir og binde dem fast på en bedemur. Du kan også gøre det på en træplade kaldet ema 絵馬 og herefter hænge det på bedetavlen. Hvis du vælger at bede skal du huske at bukke to gange, klappe to gange og herefter bukke igen. Igen kan du observere hvordan de lokale gør det og gøre kunsten efter.

Foran templet finder du blandt andet to store træer der trods deres selvstændighed også fungerer i perfekt samspil med hinanden. Bladene og grenene er forgrenede på en måde, så de to træer visuelt fungerer som én enhed. Det er et smukt syn og jeg forestiller mig at det symboliserer tosomheden og harmoni. De to træer er desuden forbundet til hinanden med et helligt reb.

Er du heldig kan du opleve et traditionelt japansk bryllup, da Meiji Jingu-helligdommen er et populært sted at blive gift.

En af de store torii-porte på ruten til Meiji Jingu-helligdommen

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.