Kan man stadig rejse til Japan?

24/08/2020 | Rejser

I disse corona-tider hvor rejseanbefalingerne, restriktionerne og mulighederne ændrer sig hele tiden, kan det være du tænker om man egentligt stadig kan rejse til Japan. Det dykker jeg ned i i dag.

Nej, du kan som udgangspunkt ikke rejse til Japan lige nu

På grund af verdenssituationen med covid-19 kan du lige nu (mens jeg skriver dette) ikke rejse til Japan. Det skyldes at Japan har indført rejserestriktioner der betyder et reelt indrejseforbud for 146 lande, herunder Danmark. Japanske statsborgere er dog undtagede fra disse restriktioner. Det betyder i praksis at turister og forretningsrejsende ikke har mulighed for at indrejse i Japan lige nu.

Indrejserestriktionerne betyder også at flyruter fra Europa til Japan er nedjusteret markant, pga. manglende efterspørgsel. Du kan godt finde rejser til Japan, f.eks. med SAS et par måneder ud i fremtiden, men sandsynligheden for at rejsen aflyses vil jeg vurdere er høj.

Dispensationsmuligheder for indrejse i Japan

Det er muligt at ansøge om dispensation for de nuværende indrejserestriktioner, f.eks. af humanitære årsager, deltagelse i begravelse eller medicinsk behandling som skal udføres i Japan. Der er dog ingen garanti for at dispensationen gives.

En anden mulighed

Hvis du ikke bor i en af de 146 lande som ikke kan indrejse i Japan, betyder det at du godt kan rejse til Japan, selv hvis du er dansk statsborger. Jeg kan ikke fortælle hvilke lande det er, men du kan se de bandlyste lande på hjemmesiden for det japanske udenrigsministerium.

Herudover vil jeg anbefale at du holder øje med udenrigsministeriets rejsevejledning til Japan. I skrivende stund fraråder de alle ikke-nødvendige rejser til Japan, bl.a. pga. indrejserestriktionerne som Japan har indført.

Var dette indhold brugbart?

Tusind tak for din feedback!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.