KAI Hakone ryokan – del 1

08/02/2019 | Rejser

Jeg fortsætter i Hakone sporet og en af de største årsager til at vi tog en dagstur til Hakone, der ligger lidt uden for Tokyo, var at vi gerne ville besøge et traditionelt japansk hotel kaldet ryokan. Jeg søgte efter de mange muligheder og fandt hurtigt Hoshino Resorts KAI, der modsat de fleste andre ryokans i området var forholdsvist nyt – eller hvert fald ser sådan ud.

Vi tog fra Tokyo til Hakone med shinkansen (magnettog), hvilket kun tager ca. en halv time. Man stopper ved Odawara station og må derefter med et lokaltog den sidste del af vejen og derfra med en bus hen til hotellet. Det lyder muligvis lidt skræmmende, men med Google Maps er det ikke meget anderledes end at skulle en tilsvarende tur igennem Danmark. Og vores Suica-kort (et af Japans svar på rejsekortet) virkede også til alle transportmidlerne i Hakone – super nemt!
Selve turen var gudesmuk i efterårssæsonen. Da vi var der (slut november til start december) var det højsæson for løvfald, så der var det flotteste farvespil i naturen. Det var i sig selv en oplevelse.

Lidt af vores togtur med Shinkansen (magnettog)

Da vi ankom til hotellet blev vi taget godt imod af personalet og fulgt hen til vores værelse. Vi havde specifikt valgt et traditionelt japansk værelse med alle dets facetter, lige fra tatami måtter der laves af naturlige materialer og dufter skønt, til skydedøre, den smukke arkitektur og design. Alt var så japansk som man kunne forestille sig det og værelset havde udsigt ud til en flod og Mt. Yusaka, så vi kunne høre rislende vand. Det kunne ikke blive mere perfekt.
Medarbejderen gennemgik tingene med os, fik booket os ind til aftensmaden i restauranten og fortalte om badefaciliteterne. Derudover hentede hun en yukata til os hver. Yukata er en mere simpel udgave af en kimono. Nu var vi klar til at tage den fulde autentiske oplevelse ind og jeg var mere klar end jeg nogensinde havde været.

Hvis du er en af dem der tænker “Åh nej, Japansk traditionel hotel. Er det ikke der, hvor man sover på gulvet?”, så kan jeg berolige dig med at der på dette ryokan var meget tykke madrasser som man sov på (dem der ses på billedet). Det føltes ikke meget anderledes end at sove i en seng.

På resortet mødte vi ikke andre turister, kun japanere, hvilket gjorde oplevelsen endnu mere autentisk. Det virkede som et sted mange japanere tog til når de skulle fejre noget og for at vise respekt overfor traditionerne og fordi ryokans har en særlig plads i japanernes hjerter.

Jeg har valgt at dele denne fortælling op i tre dele, da der simpelthen er så meget at fortælle og vise. Næste del omhandler badefaciliteterne med ægte traditionelt onsen bad. Gå ikke glip af det! I mellemtiden kan du gå på opdagelse i billederne fra vores smukke ryokan værelse i ægte traditionel japansk stil.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.