Sådan flyver du til Japan på Business Class for 317 kr.

04/08/2019 | Rejser

Jeg har længe glædet mig til at skrive dette blogindlæg og ud fra en afstemning på min Instagram-profil kunne jeg forstå at mange er interesserede i at jeg skriver om dette indlæg. Faktum er nemlig at min kæreste og jeg fløj til Japan på business class næsten gratis. Faktisk betalte vi kun 317 kr. pr. mand. Hvordan gjorde vi så det? Sponsorat? Nej. Vandt vi en konkurrence? Nej. Det er faktisk ret ligetil og også noget du kan gøre, hvis du gider og har tålmodighed.

SAS Business Class

SAS’ oversøiske flåde af fly er forholdsvist nye og virkelig flotte indvendigt. Det er en helt anden oplevelse end at flyve i Europa, hvor man grundet den korte tur ikke har brug for samme niveau af komfort. Men når det kommer til komfort er der naturligvis stor forskel på klasserne. SAS ændrer løbende deres billetklasser, men overordnet set har de SAS Go (economy), SAS Plus (premium economy) og SAS Business (business class). Jo mere du betaler, jo mere luksus får du på din rejse. SAS Business byder på sæder der kan lægges helt ned, ekstremt meget benplads, forholdsvist meget privatliv, en virkelig lækker 3-retters menu, personale der tager dit overtøj hen til garderoben, et fantastisk højt serviceniveau og knapper til justering af sædet. Ja, faktisk kan du både justere hårdheden af madrassen, tænde for massagefunktionen og mere til. Det er luksus jeg ikke anede eksisterende (men “misbrugte” under hele rejsen).

Men en billet til Tokyo på SAS Business class kan sagtens koste 20-25.000 kr. hver vej pr. mand. Så det er naturligvis noget de færreste kan eller vil betale. Så hvordan lykkedes det mig at skaffe billetter på SAS business class til Tokyo til næsten ingen penge og hvordan kan du gøre det?

Optjen points hos SAS Eurobonus

Rigtig mange flyselskaber har et pointsoptjeningsprogram for hyppigt rejsende. I disse programmer er man gratis medlem og optjener points blandt andet når man flyver. Disse points kan veksles til flybilletter når man har optjent nok points. Med hyppigt rejsende tænkes der hovedsageligt på forretningsrejsende, som rejser hele tiden. Det er også dem der har lettest ved at optjene mange points hurtigt. Men jeg kan godt afsløre at vi ikke flyver særlig tit og eftersom SAS næsten ikke giver nogle points for flyrejser længere, så er det ikke dér vi optjener nok points til at flyve business class. Vi er medlem af SAS Eurobonus som blot er et af rigtig mange programmer. SAS er desuden en del af Star Alliance, hvor du også finder flyselskaber som THAI, Lufthansa, Swiss, Aegan, ANA, TAP Portugal, Singapore Airlines, Air Canada, Air China og mange flere. Når vi flyver med disse optjener man også points som kan registreres i vores SAS Eurobonus konto. Eksempelvis har vi før fået ca. 11.000 points hver for en rejse til Thailand med THAI airways. Til sammenligning gav vores seneste tur med SAS til London kun 200 points t/r pr. mand, så der kan være rigtig store forskelle.

Optjen points på alt andet end flyvninger

Hvis du som os ikke flyver særlig ofte eller hovedsageligt flyver indenrigs eller i Europa, så skal du se andre steder for at optjene nok points til (næsten) gratis flybilletter. Og heldigvis har især SAS Eurobonus lavet rigtig mange muligheder for dette, der giver langt flere points end de giver for flyvninger. Du kan blandt andet optjene points på:

  • SAS Mastercard – få points hver gang du køber noget, eksempelvis når du..
    • Handler ind
    • Tanker benzin
    • Køber tøj
    • Køber gaver
    • Lægger ud for din arbejdsplads
    • Er ude at spise med andre og du betaler, men alle mobilepay’er dig efterfølgende
    • Betaler abonnementer via betalingskort
    • Betaler regninger via betalingskort
  • Billeje
  • Booking af hotel
  • Online shopping ved klik på SAS’ affiliate links på deres hjemmeside
  • Ved at spise på restauranter (i SAS-appen kan du se hvilke restauranter giver points)
  • Ved at købe ting i fysiske butikker (i SAS-appen kan du se hvilke butikker der giver points)
  • Tilmelde dig prøveperioder på ting såsom lydbogsapps, online-magasiner,
  • Kør med taxa (nogle selskaber giver points hos SAS)
  • Flytte dine forsikringer
  • Skifte elselskab
  • Skifte bank
  • Skifte teleselskab

Så som du kan se er der enormt mange måder at optjene points på som kan veksles til (næsten) gratis flybilletter. Med et almindeligt forbrug kan det tage lang tid at optjene nok points, men du bruger jo alligevel pengene, så hvorfor ikke optjene points samtidigt. Det er dét mindset jeg har. Man skal dog selvfølgelig være opmærksom på, at man ikke unødigt hæver sit forbrug, men blot sikre at man får points for ens eksisterende forbrug. Det tog mig ca. 3 år at optjene nok points til at flyve på Business Class til Tokyo, men undervejs brugte vi også en stor slat points på flybilletter til Paris, så det kunne nok være gjort hurtigere.

En ny funktion i SAS Eurobonus er desuden at man kan oprette en “family pool”, hvor man samler sine points. Det gør det langt hurtigere at optjene nok points. Vores tur til Japan var udelukkende bestilt med points fra min konto, ikke min kærestes.

Du tænker måske “Hvorfor kostede det lige 317 kr. pr. mand, hvis I havde nok points?”. Det skyldes at der er nogle skatter og afgifter som SAS ikke vil dække med points og det synes jeg egentligt er okay. Selv en economy billet ville have kostet langt mere. Du tænker måske også om det virkelig kan være al besværet værd. Jeg siger JA! Jeg er allerede i gang med at spare op til næste tur på business.

En lille disclaimer til historien er, at jeg “kun” havde nok points til at vi kunne flyve business den ene vej og economy hjem, da SAS ikke havde åbnet for deres family pooling dengang. Det er også svært at finde datoer hvor man kan flyve på business for points både ud og hjem (det varierer fra destination til destination og Tokyo er en af de meget populære på den front). Dog valgte vi at byde på en opgradering fra SAS Go (economy) til SAS Business mens vi var i Japan og det gik igennem, så vi fløj også hjem på business class. Det kostede en del mere end 317 kr., men var klart pengene værd.

Lige for at sælge drømmen om business class lidt mere ind til dig, får du her et par billeder.

Var dette indhold brugbart?

Tusind tak for din feedback!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simon i Tokyo, Japan

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.