Hachiko fylder 100 år i dag

10/11/2023 | Rejser

Kender du historien om Hachiko? Hachiko var en hund i Japan der ofte omtales som verdens mest loyale hund. Han blev født den 10. november 1923 og har derfor 100 års fødselsdag i dag. Men foruden det flotte jubilæum, der garanteret fejres og mindes både i Japan og af folk verden over der er berørt af historien, så er det mere historien bag der er interessant.

I hjertet af Shibuya, en af Tokyos mest pulserende bydele, står en statue, der repræsenterer et symbol på troskab, der har rørt hjerter verden over. Denne statue er dedikeret til Hachiko, en Akita-hund, hvis historie fortsætter med at inspirere folk over hele kloden.

Historien om hunden Hachiko

Hachiko blev som nævnt født den 10. november 1923 på en gård i nærheden af Ōdate, i Akita-præfekturet. I 1924 kom han ind i livet af Hidesaburō Ueno, en professor ved Tokyo Imperial University. En almindelig dag blev til en legende, da Hachiko fulgte sin ejer til Shibuya station, hvor professoren tog toget til universitetet. Hachiko ville vente tålmodigt på ham at vende tilbage ved dagens ende.

Tragedien ramte i 1925, da professor Ueno aldrig kom tilbage; han var død af en pludselig hjerneblødning mens han var på arbejde. Hachiko, uvidende om sin ejers skæbne, fortsatte sin daglige vagt ved stationen. Han ventede på sin ejer hver dag i næsten ti år indtil sin egen død i 1935.

Denne rørende historie om Hachiko har ikke kun inspireret bøger, manga, tv-udsendelser og film, men også ført til oprettelsen af flere mindesmærker. Den mest berømte af disse er statuen nær Shibuya station, opført et år før Hachikos død i 1934. Statuen står som et evigt mødested for Tokyos beboere og besøgende, et sted for refleksion over loyalitet og kærlighed der transcenderer endda døden. Jeg har også selv besøgt statuen der lader til at være vældig populær. Den er lige ved Shibuya station, så hvis du skal til Shibuya er det uden tvivl værd at svinge forbi og sige hej til Hachiko.

Hachiko minder os om, at båndet mellem mennesker og deres kæledyr er uforgængeligt. Hans historie, indgraveret i hjertet af Shibuya, er et vidnesbyrd om, at ægte troskab aldrig glemmes. Jeg har selv haft sådan et særligt bånd til min kat Mini som jeg var heldig at have i 19 år. Hvad med dig, har du haft eller har et helt særligt bånd til et kæledyr? Lad mig høre i kommentarfeltet nedenfor.

Fejring af Hachikos 100 års fødselsdag

I forbindelsen med Hachikos 100 års fødselsdag bliver han fejret på forskellig vis. Eksempelvis har East Japan Railway Co., lokale autoriteter og Odate-kommune i Akita (hvor Hachiko blev født) etableret et særligt tog med hans navn der har kørt siden den 20. september 2023 og som vil fortsætte indtil slutningen af marts 2024. Toget kører på Yamanote-linjen i Tokyo. Personligt finder jeg det virkelig rørende og fantastisk, at der er så mange der støtter op om at ære dette helt særlige bånd mellem en hund og et menneske.

HER FINDER DU statuen

Adresse: 2 Chome-1 Dogenzaka, Shibuya City, Tokyo 150-0043, Japan

Var dette indhold brugbart?

Tusind tak for din feedback!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.