Fortællinger fra 6 andre Japan-rejsende

03/09/2019 | Rejser

Jeg har efterhånden blogget en del om min egen fascination for Japan. Derfor synes jeg det er interessant at høre hvad nogle af mine følgere synes er det fedeste, bedste eller mest interessante ved Japan. Jeg har fået en del forskellige svar, hvilket netop afspejler Japans alsidighed. Jeg har spurgt vidt forskellige typer af mennesker og aldersgrupper – og det er tydeligt for mig at det ikke kun er mig der er super fascineret af Japan som rejsedestination.

Kristina

Noget af det fedeste jeg oplevede, da jeg var i Japan, var da jeg besøgte Pokémon centret i Ikebukuro, da jeg var på Kawaii monster café og Ninja-restaurant i Akasaka. Det var fedt, fordi det ikke er noget man rigtig kan opleve i samme omfang andre steder i verden.

Thomas

Der er mange ting, der er fascinerende ved Japan og japanere, men jeg vil især fremhæve sans, ordren og renlighed. Rejser man i Japan, lægger man straks mærke til, hvor rent og pænt, der er overalt. Også i store millionbyer som Tokyo og Osaka. Man smider aldrig affald på gaden eller i overfyldte skraldespande, som vi gør herhjemme, man tager det med sig. Det synes jeg er et enormt sympatisk træk, der siger meget om japanernes karakter og sans for æstetik. Og så er de som folkefærd ekstremt høflige og protokoller for ordentlighed og korrekt adfærd tillægges en enorm værdi, hvilket også tiltaler mig.

René

Jeg blev overrasket over den høflighed og ro der gennemsyrer Japan som samfund. Alle viser hensyn til hinanden i høj grad og du føler dig aldrig generet af andre – hvert fald ikke af japanerne. Jeg blev også overrasket over hvor stille en storby Tokyo er. Jeg havde forventet meget biltrafik og larm, men det var helt modsat. Jeg fik desuden fornemmelsen af, at der i Japan er mere “ordnung muss sein” end i Tyskland. Skrald og grafitti ser du heller ingen steder. Naturen er også meget smuk. Den offentlige transport, især i Tokyo, fungerer fantastisk og er let at forstå, selv hvis man som jeg ikke taler eller læser japansk.

Camilla

En af mine største oplevelser, da jeg besøgte Japan var, da jeg så sumobrydning. Jeg var noget skeptisk i begyndelsen, for det kan da ikke være underholdende at kigge på tykke mænd, der hopper ind i hinanden, men det er faktisk en sport, som er både fascinerende, taktisk, spændende og ikke mindst spækket med japansk kultur. Kampene går hurtigt, og modstanderne forsøger at psyke hinanden inden det går løs. For ikke at tale om dommeren, der hopper rundt som en sindssyg og forsøger at styre slagets gang. En kæmpe oplevelse man ikke må gå glip af, når man besøger skønne Japan.

Ida

Da jeg i 2016 rejste til Japan, havde jeg ingen forventninger. Jeg kendte intet til den japanske kultur eller dets folkefærd. Japan endte med at blæse mig bagover med alle sine kontraster. Lige fra Manga-karakterer i Tokyo til et fredsfyldt ophold på en lokal ryokan, i Hakone. Kyotos madkultur og Okinawas magiske strande. Jeg er fan af japanernes uendelige gæstfrihed og evne til at gøre noget smukt ud af alting. Japan er uden tvivl et land for alle, og især ægte æstetikere. Jeg glæder mig til at skulle tilbage og drikke blommevin, en lun sommeraften, under et tæppe af tændte rispapirlamper.
@everydayflakes

Merhzad

Som perser har jeg en forkærlighed for badehuse, hvor et offentligt badehus er mere end en kulturel velvære-oplevelse. I Japan har de en tilsvarende mentalitet, med deres onsen. Et japansk badehus er et badehus med vand fra varmekilder hvor japanere skruer ned for det industrielle tempo og kommer tilbage til stilhed og afslapning. Første gang jeg tog til Japan besøgte jeg byen Kinosaki, hvor jeg fik udleveret et badehus ‘access card’ som jeg kunne bruge til frit at besøge byens syv kæmpe store badehuse. Ét badehus var med open air varmekilde spa. Et andet var i en grotte. Det tredje under et vandfald. Et af dem var sågar et dedikeret sauna hus med forskellige tempererede saunaer. En enkelt kaldte de ‘Ice sauna’ som i virkeligheden var 10 grader. Men at komme ude fra det luftfugtige klima med 32 grader, så føltes det absolut som en forfriskende oplevelse. Kinosaki. Sørg for at have dem med i din næste rejse 🙂

Et andet spændende element ved Japan, er deres sans for både stilhed i det offentlige rum og overdådige støjende gader med lyd-marketing udover deres Las Vegas-lignende neon-dekorationer igennem byscenen. Jeg havde troet det var støjende fra start til slut, men der var en tydelig forskel i hvor man støder på støj og interaktion og så til det stille og private som for eksempel på nogle ramen-restauranter hvor din plads er en enkeltmandsbås.

Det er svært at udpensle et par distinktive elementer, der gør Japan så japansk. Alt er generelt en oplevelse. Alt fra at opleve hvordan man ikke bumper ind i hinanden på åben gade til at træde ind i en 7-eleven som er diametralt modsat end hvordan de er i vesten.

Pro tip: Giv ikke drikkepenge i Japan. Det er en skændsel 😅

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.