Akihabara – et mekka for elektronik, spil og manga

24/08/2019 | Rejser

Akihabara er et område i Tokyo som primært er kendt for at være stedét for elektronik, spil og manga, eller såkaldte otaku-varer om man vil. Otaku er et japansk udtryk der i Vesten bruges om hardcore mange/anime fans. På vores rejse til Japan besøgte vi naturligvis også dette område for at se hvad det gik ud på.

Elektronik i Akihabara

Hvis du synes at vi i Danmark har store elektronik-butikker, så tro om igen. I Japan er det noget helt andet. I Akihabara-området finder du gigantiske storcentre med elektronik og alt hvad hjertet kan begære af forbrugervarer. Derudover findes der endnu flere små butikker der også sælger forbrugerelektronik. Vi snakker alt lige fra computere, højtalere, SD-kort, kameraer, spillekonsoller, telefoner, fjernsyn og meget mere. Du kan sågar købe second-hand elektronik, eftersom Japan går meget op i genbrug.

Vi besøgte et af de store storcentre i Akihabara og sonderede etagerne. Jeg tror det var Yodobashi. Vi var mest på udkig efter høretelefoner med noise-cancellation, eftersom vi havde prøvet sådan nogle på flyet til Japan. De havde naturligvis alt og også til lidt billigere priser end i Danmark.

På elektronik-etagerne var der også kæmpe områder fokuseret på spillekonsoller. Her så vi blandt andet en japansk dreng spille et Pokémon-spil og vi kom forbi udstillinger med diverse figurer fra blandt andet Star Wars. Man må sige at de havde gjort noget ud af det. Men sådan er det jo i Japan – det gør sjældent noget halvhjertet.

Inden du går amok i elektronik-shopping bør du dog tjekke om varen kan bruges udenfor Japan. Der kan nemlig være stor forskel på den spænding apparatet bruger fra land til land. Det vil være ærgerligt at købe en masse og senere finde ud af, at det enten ikke kan bruges i Danmark eller bare ikke holder så længe, fordi spændingen er anderledes. Ligeledes bør du naturligvis tjekke om strømstikket vil passe til danske stik.

Hvis du ender med at købe noget, så husk at medbringe dit pas så du kan få momsen tilbage i lufthavnen.

Akihabara game center
Japansk dreng spiller et Pokémon-spil
Star Wars udstilling i japansk storcenter
Udstilling med Darth Vader og the First Order
yodobashi camera
Yodobashi

Spillehaller i Akihabara

Udover forbrugerelektronik er der i Akihabara også mange spillehaller. Det er ikke noget vi ser ofte i Danmark længere, men i Tokyo er de stadig populære. Japanerne bruger det som underholdning og afslapning. Jeg har desværre ikke mange billeder derfra, da jeg var i tvivl om hvorvidt man overhovedet måtte tage billeder. Men jeg fik dog en videooptagelse med denne unge japanske skolepige der nailede hendes spil, hvad enten det så gik ud på. Ret sejt.

Japansk skolepige spiller på en spillemaskine i Akihabara, Tokyo
akihabara gaming
Game center
gaming center
Klassiske spillekonsoller

Spise i Akihabara

Når du er færdig med at shoppe og spille i arkaderne er du garanteret ret sulten. I Akihabara er der masser af restauranter og garanteret noget for enhver smag. Du finder både almindelige restauranter, fast food kæder og særlige otaku-restauranter. Kan du anbefale en restaurant i Akihabara? Så skriv i kommentarfeltet nedenunder.

akihabara restauranter
Restaurant i Akihabara, Tokyo

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.