5 oplagte dagsture fra Tokyo

11/12/2023 | Rejser

Tokyo er virkelig en fed by der har stort set alt at byde på. Men det er nu alligevel oplagt for mange at søge uden for denne gigantiske by og opleve noget andet – selv hvis man ikke har planlagt den helt store rundrejse. Og heldigvis er der adskillige fantastiske muligheder for dagsture i nærheden af Tokyo, som kan give en et tiltrængt afbræk fra den pulserende by. I dette blogindlæg vil jeg nævne nogle af dem og hvad de har at byde på.

1. Et glimt af det traditionelle Japan i Kawagoe, Saitama

Kawagoe er en bydel i Saitama som ligger lidt uden for Tokyo. Saitama er interessant i sig selv, men Kawagoe er noget helt specielt. Denne bydel er nemlig i høj grad præget rent visuelt af det traditionelle Japan. Så hvis du eksempelvis ikke har mulighed for at tage til byer som Kyoto og Kanazawa på din rejse til Japan, så er Kawagoe en oplagt mulighed. Denne enormt charmerende bydel er i højt grad præget af traditionel japansk arkitektur og er dermed noget helt andet end hvad du ser mange steder i Tokyo. Det er også her du kan finde en unik Starbucks der er perfekt integreret med omgivelserne og dermed på ingen måde ligner en almindelig Starbucks kaffebar. Derudover ser du i området rigtig mange gå klædt i traditionelt tøj, hvilket jeg personligt synes er med til at højne oplevelsen.

Kawagoe ligger ca. en time fra Tokyo og kan nås med tog og bus.

2. Et perfekt og afslappende afbræk i onsen-byen Hakone

En af de ting jeg virkelig holder meget af at gøre når jeg besøger Japan er at besøge et onsen (varmekildebad) eller sento (offentligt bad). De findes overalt i Japan, men i Tokyo finder man typisk kun sento som ikke er naturligt opvarmede. Så hvis du skal til Tokyo og gerne vil besøge et område med ægte onsen-faciliteter der er naturligt opvarmede og i skønne naturlige omgivelser, så er Hakone et oplagt sted at tage hen. Du kan komme til Hakone på ca. 20 minutter med Shinkansen, så det bliver næsten ikke nemmere. Området er fuld af både skønne attraktioner og naturligvis disse onsen-faciliteter som jeg ihærdigt prøver at overbevise dig om at besøge. Jeg besøgte bl.a. Hakone på min første tur, hvilket du kan læse mere om her på min blog, og det var virkelig en fantastisk oplevelse. Hakone kan både gøres som almindelig dagstur hvor man tager hjem samme dag og som dagstur med overnatning – jeg valgte det sidste og jeg vil også anbefale dig at gøre det. For at bo på et ryokan (traditionelt japansk hotel) omgivet af smuk natur og traditioner, samt slappe fuldstændigt af i en onsen, er intet mindre end fantastisk. Hver gang jeg sidder i en onsen kan jeg ikke lade være med at takke universet for denne mulighed og oplevelse. Men som nævnt er Hakone ikke kun interessant ift. ryokan og onsen. Området er nemlig fuld af interessante attraktioner såsom den flotte store tori-gate ved Lake Hakone, hvor der er rigtig gode muligheder for flotte billeder (folk stiller sig pænt op i kø og lader alle få taget deres optimale og uforstyrrede billede), der er templer, spændende butikker og lokal gastronomi som ligeledes er interessant at gå på opdagelse i.

3. Historiske Nikko fuld af UNESCO-kulturverdensarv

En meget populær destination forholdsvist tæt på Tokyo er Nikko. Du har måske hørt om området før. Nikko er et historisk område fuld af virkelig smuk natur og rigtig meget verdenskulturarv. Der er interessante templer, smukke naturområder og en masse must-see seværdigheder såsom den ikoniske Shinkyo broen der nærmest er taget ud af et postkort. Udover de mange seværdigheder er der også interessant lokal gastronomi såsom yuba der blandt andet fås i ramen-retter.

Nikko ligger ca. 1,5 time fra Tokyo med tog. Du skal skifte undervejs, men det er nemt nok da der er god skiltning på stationen som du skifter på med direkte skilte på både vægge og i gulvet der beder folk som skal til Nikko om at gå dén vej. Tog nummer to kan være lidt overfyldt i myldretiden (det var det hvert fald da jeg tog det), så prøv at undgå dette.

Nikko er ligesom Hakone et opslag sted at være mere end én dag, såfremt man har muligheden. Der er rigtig meget at se, så en enkelt dag er lige at strække den. Men man kan godt opleve en masse fedt på en enkelt dag også, hvis det er ens eneste mulighed i tidsplanen.

4. Fænomenal udsigt ved Mt. Takao

En anden populær destination for dagsture fra Tokyo er Mt. Takao, eller Takao-bjerget som vi vil sige på dansk. Det er et bjerg der ligger ikke langt fra Tokyo som man kan komme hen til og opleve den skønne udsigt. Jeg har endnu ikke selv været der, men jeg har set mange skønne billeder derfra og kan godt forstå at mange tager på denne dagstur. Det er desuden en dagstur der tidsmæssigt giver rigtig god mening, da det der er at opleve snildt kan opleves på en enkelt dag, i modsætning til eksempelvis Nikko hvor to dage er mere optimalt.

5. Gotokuji: Lykkekat-templet hvor det hele startede, ydre Tokyo

Jeg ved ikke om alle vil klassificere dette som en dagstur “ud af Tokyo”, men jeg vælger nu alligevel at tage den med på min liste. I den ydre del af Tokyo finder du nemlig Gotoku-ji templet som er dér den verdensberømte lykkekat (som vi alle har set i mange restauranter og asiatiske butikker) stammer fra. Der er en interessant og ægte historie bag som får det hele til at give mening på et dybere plan, og personligt synes jeg bare det var super fedt at besøge dette tempel. De sælger også lykkekatte fra selve templet, som jeg vil mene er en perfekt souvenir eller gave til en man holder af derhjemme. Udover at købe en til mig selv, købte jeg også en til min italienske svigerfamilie og fortalte dem at denne lykkekat er fra det rigtige stamsted i Japan og at den vil bringe lykke til deres hjem (de bor alle sammen i ét stort hus). Det var et stort hit fornemmede jeg.

Er du heldig vil du på din tur mod Gotoku-ji templet også kunne tage det særlige lykkekat tog, som er komplet belagt med lykkekat-temaet både indvendigt og udvendigt. Jeg var ikke selv så heldig, men måske en anden gang. Jeg kan godt se mig selv komme tilbage dertil en dag.

Har jeg overset nogle dagsture fra Tokyo?

Lad mig endelig høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor, hvis du har forslag til andre dagsture fra Tokyo. Din viden kan med garanti hjælpe og inspirere andre der er i gang med at planlægge deres egen rejse til Japan.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.