9 skøre japanske opfindelser

07/08/2020 | Generelt

Ikke alle opfindelser er revolutionerende og noget som vi alle bruger i hverdagen eller som verden stod og ventede på. Japanerne opfinder også mange skøre opfindelser som nok ikke alle ville købe. Her er ni af dem.

Toiletpapirhatten

toiletpapir hat
Toiletpapirhatten er særdeles praktisk i høfeber-sæsonen.

Toilet med indbygget håndvask

toilet vask japan
Nok mere genialt end skørt. I Japan er det meget almindelige at have toiletter der har indbygget en håndvask øverst. Vandet fra håndvasken bruges til toiletskyl. På den måde bruges der langt mindre vand. Det er også mere pladsbesparende i et land hvor boligerne er notorisk små.
Foto: Flickr

Engangsparaplyen

japan paraply
Det regner ofte i Japan. Udover at mange har deres egne faste paraplyer, er der også en kultur for engangsparaplyer. Jeg ved ikke om det i sig selv tæller som en opfindelse, men det er et ret unikt koncept. Udover at disse billige engangsparaplyer hurtigt går i stykker, så er de en del af Japans delekultur. Dvs. det er ret almindelige at man efter brug efterlader dem på steder designet til formålet hvorefter en ny ejer tager den i brug.

Bubblewrap-nøglering

Bubblewrap nøgleringen
Stresset på vej til eller fra arbejde, mens du sidder i toget eller bussen? Så kan jeg berolige dig med at du kan købe bubblewrap-nøgleringen, der giver dig den ultimative nydelse ved at trykke luftbobler ud – altid lige ved hånden.

Smør-rivejernet

Smør rivejern
Hvis ikke det var denne opfindelse som verden stod og ventede på, så ved jeg ikke hvad det er. Med smør-rivejernet kan du langt om længe få revet din smør i tynde strimler.

Gulvmoppe-sparkedragt

Rengøringssparkedragt
Babyer hjælper ikke til med noget i hjemmet. Men det kan de nu – med gulvmoppe-sparkedragten.

Firkantet vandmelon

Firkantet vandmelon
Japan går ekstremt meget op i frugt, da det ofte gives som gaver. Der findes næsten ingen grænser for hvor fancy og dyrt det kan blive, og de firkantede vandmeloner kan snildt koste over 1.000 kr. Hvorfor de er firkantede, spørger du? Hvorfor dog ikke?

Lydløs karaoke

lydløs karaoke
Japan opfandt karaoke. Men vidste du at de også har opfundet lydløs karaoke? Perfekt til alle der synger elendigt, men elsker at synge. Jeg gætter på at opfindelsen er skabt i japanernes evige ønske om at vise hensyn til andre.

Paraplyen der dækker hele kroppen

Paraply til hele kroppen
Træt af at din paraply ikke dækker hele kroppen? Bare rolig, japanerne har opfundet paraplyen som dækker hele kroppen OG opretholder god afstand til andre mennesker.

Nu tænker du måske at det ikke kan være rigtigt at alle japanerne benytter disse skøre opfindelser, og det har du helt ret i. Nogle ting såsom toilet-håndvasken, engangsparaplyerne og de firkantede vandmeloner er normale og så er der andre opfindelser der er så skøre og niche-prægede at de ikke indgår i den almindelige japaners liv. Jeg har ikke set mange af disse opfindelser i virkeligheden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.