Dorayaki – en lækker japansk snack

30/12/2018 | Gastronomi, Rejser

Jeg er vild med den japanske snack dorayaki どら焼き! Det er en slags wagashi 和菓子, eller på dansk; søde sager, og består af to små tykke og luftige pandekager med et fyld af sød rød bønnepasta, også kaldet an あん på japansk. De fås næsten alle steder i Japan og er den perfekte snack mens man er på farten eller blot har lyst til noget sødt derhjemme.

Som beskrevet er dorayaki meget luftigt og har generelt en lækker konsistens og smag. Selve bønnepastaen, som jo ikke er noget vi plejer at spise her i Danmark, er meget sød og har trods indkogningen stadig bid. Det er en all-around dessert som jeg aldrig tror jeg bliver træt af, trods dens egentlige simplicitet.

Flot gaveæske på vej hjem fra Japan
På vej hjem fra Japan købte jeg også en gaveæske med dem, godt nok til mig selv, men jeg må sige at Japan aldrig skuffer på deres dedikation. Indpakningen var imponerende fra start til slut. Både det omhyggelige gavepapir i perfekt symmetrisk omslutning, til æsken med de smukke detaljer, til selve dorayaki pandekagerne der stod semi-oprejst for en flot præsentation. Det er virkelig en gaveæske jeg ville give andre med glæde. Dog kommer det ikke til at ske, da jeg spiser dem alle selv.

Også som filmstjerne
Jeg blev første gang bekendt med dorayaki i filmen an あん (rød bønnepasta). På dansk er filmen navngivet lidt mere marketingvenligt; Månen over kirsebærtræerne. Det er en fantastisk film som vi først så i biografen og efterfølgende har genset. Jeg skriver nok et indlæg om den senere, da den virkelig fortjener sit eget spotlight.

Da jeg vist ikke kan købe dorayaki her i Danmark, bliver næste skridt for mig nok at lære at lave dem selv. Sig til hvis du kender en god opskrift.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.