Attack on Titan

06/09/2019 | Film, tv og musik

En af mine favorit animé-serier hedder Attack on Titan. Den japanske titel er Shingeki no Kyojin 進撃の巨人. Serien er markant anderledes end de fleste manga og animé serier jeg er stødt på gennem årene, men på den fede måde. Min kæreste der ikke er synderligt interesseret i de samme ting som jeg, blev efter en “tvangsindlæggelse” til at se første afsnit også så vild med den, at vi har set alle sæsoner flere gange nu.

En horror-action serie der foregår i Tyskland

Jeg kan bedst beskrive serien som en horror-action serie. Selvom geografien ikke nævnes direkte, er det mest sandsynligt at handlingen foregår i Tyskland. Næsten alle karakterer har tyske og europæiske navne såsom Eren, Armin, Hannes, Reiner, Christa, Bertholdt.

Selve handlingen foregår umiddelbart, omregnet til vores kalender, mellem 1893 og 1942. Plottet er at efter menneskeheden næsten blev udraderet af menneskespisende titaner/kæmper, murerede de resterende mennesker sig inde bag enorme mure både i højde og bredde. Der er tre forskellige mure og en langt række forskellige byer heri. Her lever menneskerne i fred og samspil i hundredevis af år. Man ved ikke hvorfor disse titaner spiser mennesker, umiddelbart lader der ikke til at være en grund, men når det sker er det en grufuld og smertefuld måde at dø på. Menneskerne kan ikke huske langt tilbage og mængden at historisk viden er begrænset. Gennem serien opnår menneskerne mere og mere viden om hvad deres historie er, hvad der sker udenfor murene og det helt store spørgsmål; om der findes andre mennesker udenfor murene.

Attack on Titan - Shingeki no Kyojin
Attack on Titan – Shingeki no Kyojin

Tre militære divisioner

For at beskytte menneskeheden er den militære styrke delt op i tre divisioner. The Military Police fungerer som det interne politi og holder selv til i de inderste mure. The Garrisons der beskytter og vedligeholder murene. The Survey Corps rejser udenfor murene for at blive klogere på titanerne og verden udenfor murene. Det er denne division der har mest kontakt til titanerne, da de hurtigt bliver angrebet udenfor murene.

Ydermuren brydes!

Den yderste mur brydes i første afsnit op, hvorefter det vælter ind med menneskespisende titaner. Det er for alvor her at plottet starter, da det nu gælder om at beskytte menneskeheden og genfinde håbet for overlevelse.

Jeg ser selv serien på streamingtjenesten Crunchyroll. Der er i skrivende stund 3 sæsoner. Fjerde og sidste sæson kommer i 2020.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.