Japansk inspireret kunstudstilling i København

05/12/2023 | Uden for Japan

For nyligt blev jeg kontaktet af galleriet Bien Contemporary der ligger i centrum af København som inviterede mig på en privat fremvisning af kunstudstillingen Reborn af den talentfulde danske kunstner Julie Vej, også kendt som Mottainai. Det sagde jeg naturligvis straks ja til og wow, sikke en oplevelse!

Julie Vej er en dansk kunstner der også går under navnet Mottainai. Hendes kunst har især fokus på bæredygtighed i form af at genbruge materialer der er oversete, glemte, forlagte eller sågar smidt ud. Det lyder måske ikke som noget nyt og muligvis er det ikke det, men de ting hun formår at producere er en absolut fryd for øjet og sjælen. Kunstudstillingen Reborn er i høj grad inspireret af japansk kultur og traditioner, såsom wabi sabi der er et begreb der dækker over det perfekte uperfekte, kintsugi der er den japanske kunst at reparere keramik med guld og dermed gøre noget ødelagt til noget smukt og unikt, og så naturligvis også Mottainai der er et japansk begreb der dækker over ærgrelse over at smide noget værdifuldt ud (eller lade noget værdifuldt gå til spilde) – såsom materialer der intet fejler. Og især sidstnævnte synes jeg er perfekt integreret i udstillingen Reborn, hvor materialerne er indsamlet fra alle mulige steder, herunder genbrugsstationer. Og når du ser billederne fornemmer du måske hvorfor jeg er så fascineret over denne udstilling. For se hvor smukke kreationer Julie Vej har formået at skabe ved hjælp af disse materialer som ingen andre ville have. Det fik mig virkelig til at tænke over alle de materialer jeg har liggende derhjemme som jeg ikke vidste hvad jeg skal bruge, men ikke nænner at smide ud – netop fordi de på hver sin måde er værdifulde. Jeg har eksempelvis et stykke overskudsstof i velour fra da jeg fik leveret skræddersyede (og overpriced) gardiner engang – i to år har jeg gemt på dette stykke stof uden at vide hvad jeg kan bruge det til, men nu er jeg fuld af inspiration fra Julie Vejs udstilling. Det kunne eksempelvis draperes på et kanvas og dermed blive til unik kunst på væggen som ingen andre i verden har – er det ikke bare en helt fantastisk idé? (TAK Julie!).

Foruden udstillingen i galleriet Bien Contemporary var der også en række elementer fra samme udstilling inde i Muji-butikken der findes i Illum. Den besøgte jeg også samme aften, da jeg bare MÅTTE se det. Her hang der en form for gobeliner i genbrugsstof som virkelig fik materialerne til at komme til deres ret. Der hang ligeledes en række koi fisk som i min optik er en forfriskende designvariation af denne ikoniske japanske interiør. Jeg kunne virkelig mærke at jeg havde lyst til at købe nogle af disse ting, men jeg tror de to katte vi har derhjemme ville være lidt for store fans af værkerne, så det tør jeg desværre ikke. Men værkerne kan faktisk godt købes, så hvis det fanger dit øje så har du god mulighed for at få noget unik japansk-inspireret kunst derhjemme.

Kunstudstillingen Reborn var at se hos Bien Contemporary til den 30. november. Så desværre er jeg lidt sent ude med mit blogindlæg til at kunne sende dig hen til denne imponerende kunstudstilling, men er du interesseret vil jeg da anbefale dig at følge Mottainai Studio selv så du holdes opdateret. Og herudover kan i høj grad anbefale dig, at give galleriet Bien Contemporary et besøg, da det er nogle fede udstillinger og workshops de viser og afholder.

Bien Contemporary

Adresse: Vester Voldgade 8, København V 1552, Danmark
Kontakt: Cila Brosius (kurator)
E-mail: crbbrosius@gmail.com
Website

Mottainai Studio

Adresse: Århusgade 8, 2100, København Ø, Danmark
Website

Udvalgte billeder fra udstillingen

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.