Tokyo er verdens mest sikre rejse-destination

05/09/2019 | Rejser, Generelt

For et par dage siden offentliggjorde Economist Intelligence Unit deres liste over verdens mest sikre byer at besøge i 2019. På førstepladsen er Tokyo, som altså er udnævnt som den mest sikre by i verden at rejse til. Det overrasker mig overhovedet ikke, men lad os dykke ned i hvad der gør Tokyo til en så sikker og tryg by at både bo i og rejse til.

Rapporten giver byer points ud fra en række forskellige parametre, heriblandt:

 • Personlig sikkerhed og følelsen af sikkerhed
 • Alarmberedsskabets tilgængelighed
 • Infrastruktur
 • Sundhedssektor
 • Katastrofe-forsikring
 • Udvikling af katastrofe-risiko
 • Parathed ift. cyber-trusler
 • Evne til at returnere til normalen efter en katastrofer (herunder naturkatastrofer og terror)

Nogle byer klarer sig bedre i nogle kategorier end andre. Tokyo scorer eksempelvist højest på digital sikkerhed, som blandt andet skyldes deres fokus på cyber-sikkerhed – noget vi her i Danmark først for nyligt er begyndt at arbejde med, trods truslen ikke er ny. Osaka derimod scorer højest på sundhedssektoren. De forskellige points summeres op til et indeks og på den måde skabes top 10 listen.

De sikreste byer at rejse til i 2019

 1. Tokyo
 2. Singapore
 3. Osaka
 4. Amsterdam
 5. Sydney
 6. Toronto
 7. Washington DC
 8. København og Seoul (delt 8. plads)
 9. Melbourne

Det har jeg bemærket skaber tryghed i Tokyo

Der er mange elementer som gør Tokyo til en fantastisk rejsedestination. Først og fremmest fungerer alt bare – og jeg mener vitterligt alt. Det er utroligt at opleve, når samtlige sæsoner kommer bag på DSB i Danmark og derfor skaber problemer. Infrastrukturen er god, stabil og sikker, folk viser hensyn og generelt føler man sig tryg.

Herudover er der i Tokyo synlige politibetjente. Både betjente der går rundt i Tokyo, men også betjente der står foran politistationerne og kigger ud på vejen.

Japan har en meget lav mængde kriminalitet i forhold til deres population. Det gælder stort set alle former for kriminalitet. Jeg tror det skyldes Japans kultur og den måde alle opdrages til at vise hensyn helt fra barns ben. Noget man i mange lande ikke lærer i samme grad.

Du kan også trygt lade din computer ligge ved dit bord på en kaffebar, mens du går på toilettet. Den bliver ikke stjålet. Selv i forholdsvist trygge Danmark kan vi ikke gøre sådan noget.

Japan er desuden kendt for at arbejde hurtigt og effektivt. Dette kommer blandt andet til syne, når der har været jordskred hvor der har været opstået et kæmpe hul i vejen som få dage senere er løst. En opgave der i Danmark ville tage årtier, hvis den da overhovedet nogensinde bliver løst. Det er generelt fantastisk og betryggende at japanerne er så dedikerede og sørger for at få tingene til at ske.

I Japan er der meget personale til det meste. Er der eksempelvis vejarbejde i Tokyo, hvor der graves eller renoveres i et hul, er der udover graverarbejderne også adskillige medarbejdere der alene har til formål at dirigere folk udenom hullet. De fleste steder vi gik var der 3 af sådanne dirigenter. Det virkede lidt overdrevet, men man må da sige at det sikrer at ingen falder ned i hullet mens de stirrer på deres mobiltelefoner.

Japan er desuden ikke et land hvor man går og frygter terrorangreb, på samme måde som i Europa. Man ser heller ikke store blokeringer af områder med mange mennesker, ligesom vi ser i stor stil i Danmark. Ja, der sker nogle gange tragedier i Japan, såsom i vinters hvor en japaner kørte en række mennesker ned i Tokyo. Men det er sjældent og der er ikke en underliggende frygt i luften på samme måde som i Europa, hvor den slags efterhånden sker jævnligt – hvad enten det er angreb af enkeltpersoner, folk der bliver kørt ned med vilje, eksplosioner eller større terrorangreb.

Mærkelige japanske love
Japanske politibetjente

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.