Gæsteindlæg fra @yassa_m
Jeg har altid været fascineret af japansk kultur: siden jeg var 8 år gammel har jeg elsket anime og manga; alt fra de farverige karakterer med store, udtryksfulde øjne, samt de sjove introer i anime-openings. Jeg har elsket de søde animationsserier så meget, at jeg begyndte at tegne manga, og den dag i dag tegner jeg stadig og har blandt andet også undervist og holdt et par workshops i at tegne manga.
Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville opleve det land, hvor manga- og animekulturen stammede fra. I 2016 tog jeg, sammen med min bedste veninde, beslutningen om endelig at bestille vores store drømmerejse til Japan. Vi havde i en del år sparet sammen, og med en afsluttet uddannelse, samt fuldtidsstilling på plads, følte jeg, at tiden var inde.
Om turen: bestilling og rute
Vi bestilte vores rejse igennem Japanspecialisten et halvt år inden vi skulle afsted, og vi har været meget tilfredse med vores oplevelse. Vi bestilte ”Den store rundrejse” på 17 dage – det meste af turen var på egen hånd, men alt det praktiske (fly, transport imellem de forskellige byer, hoteller, shinkansen samt udflugter) blev arrangeret af Japanspecialisten. Derudover ændrede vi pakken en smule, da der var et par ting, som vi ville opleve mere af (f.eks. en ekstra overnatning på et ryokan).
Vores tur så således ud, i kronologisk rækkefølge:
Tokyo -> Izukogen -> Takayama -> Kanazawa -> Hiroshima -> Kyoto.
Jeg havde på forhånd (som i mange år forinden) lavet en liste over ting, som jeg ville se, opleve samt prøve, og det må siges, at jeg fik hele pakken. Her er et udpluk af ting, som vi fik set og prøvet: Farvestrålende Harajuku hvor man kan finde Kawaii Monster Cafe og Takeshita dori, nørdede Akihabara hvor man kan finde alle de manga- og anime figurer, som man har drømt om, fiskemarkedet Nishiki og Tsukiji med lækkert streetfood, Ghibli museet, overnatninger på et traditionelt ryokan med privat onsen og traditionelt japansk mad, opleve Higashiyama (geisha) distriktet i Kyoto samt se et geisha show, opleve Ninja Distriktet i Kanazawa og en masse andet.
Jeg vil prøve at nævne nogle af de oplevelser, som gjorde størst indtryk på mig (det er dog svært at holde det hele så kortfattet, for turen, samt alle dertilhørende oplevelser og seværdigheder, har gjort stort indtryk på mig).
Seværdigheder og anbefalinger
Tokyo
Jeg har altid vidst, at jeg skulle opleve alle de ”turistede” attraktioner i Tokyo – nu havde jeg jo ventet i næsten 20 år!
Vi startede med at have 5 meget hektiske dage i Tokyo: jeg kunne ikke lade være med at fylde alle dage med alle de seværdigheder, vi skulle se, og de steder, vi skulle opleve, og det mad, vi skulle prøve.
Vi boede meget centralt i Tokyo; i Shinkuju området lige ved siden af stationen, hvor det var nemt at tilgå tog, metro og busser. Jeg vil ikke mene, at det er et must at bo centralt – generelt fungerer transport meget godt i Japan – selv hvis du bor langt udenfor centrum, vil du nemt kunne tilgå de
centrale stationer nemt og effektivt.
Jeg vil helt sikkert anbefale, at man enten bestiller enten et Suica eller Pasmo kort så snart man er landet i Japan: de fungerer som rejsekort med et ”pay as you go” funktion: man køber kortet for ca. 500 yen, og fylder det op og bruger det til at tjekke ind- og ud af stationer. Det er forholdsvis
billigt at rejse rundt mellem stationerne.
Nørdeparadiset
Eftersom jeg er en ægte otaku, skulle jeg selvfølgelig i Pokemon Mega Center, som ligger ved Ikebukuro Station. Dér ligger Japans største pokemonbutik, og her finder man meget pokemon-merch (alt fra bamser, tøj, stationery, spil etc.).
Ca. 100 meter fra Pokemon Centret ligger J-world: er man ægte otaku, så skal man opleve One Piece og Dragonball ”forlystelsesparket”. Her kan man se Son Goku som ”charger”, Luffy og hans crew og meget mere.
I forlængelse af den nørdede del kan jeg helt klart anbefale Akihabara: her er der mange butikker, som sælger figurer, spil og manga til alle slags otakuer. Mange butikker sælger second-hand figurer, og man kan finde mange figurer til en god pris.
Vi kunne selvfølgelig ikke være i Tokyo uden at besøge Harajuku: her er der meget tralvt i den smalle Takeshita street, hvor den berømte, lille gade er placeret med de farvestrålende butikker der blandt andet sælger Gyaru tøj og lækre vafler. Skal man opleve japansk skørhed, kan jeg anbefale Kawaii Monster café, som sælger skøre, og lækre, retter, anrettet på en ”kawaii” måde. Derudover kører der shows på cafeen med skør musik og vild dans.

Izukogen og ryokan
Man kan ikke undgå at blive ramt af den japanske travlhed: Tokyo har omkring 9 million indbyggere, og der er generelt rigtig mange mennesker; specielt i myldretiden samt områder med seværdigheder. Derfor valgte vi at tage på et 2 dages ophold på et traditionelt ryokan midt i et skovområde i Shizuoka præfekturet; Izukogen.
Izukogen ligger ca. 2 timer fra Tokyo, og her nød vi 2 dejlige, stille og rolige dage på ryokan ”Hanafubuki”, som havde adgang til privat, udendørs onsen. Vandet i onsen var ekstremt varmt, men har også en meget beroligende effekt på kroppen. Hver morgen, eftermiddag og aften
dyppede vi i onsen og nød udsigten til skoven. Jeg vil helt klart anbefale, at man afprøver et ryokan. Her får man også lov til at gå med yukata, opleve autentisk, japansk mad, samt opleve den dejlige natur.
Takayama
Efter Izukogen gik turen til Takayama – og her er der også en del seværdigheder: Miyagawa morgenmarkedet pulserer af liv og er placeret tæt på en super flot flod. Her kan man købe lokale varer og souvenirs samt lækkert mad.
Ikke så langt fra morgenmarkedet ligger ”Old Town” som er et historisk kvarter med flotte, gamle bygninger, hyggelige butikker og restauranter der tilbyder lækkert mad (ja, fik jeg nævnt vi spiste MEGET på denne tur? No regrets!).
Noget af det, som gjorde størst indtryk på mig i Takayama var Sakurayama Hachiman-gu Shrine: et super flot tempel, som er placeret op af en masse trapper. Her er der både flot udsigt og flot tempel at se og udforske. Efter templet tog vi på Takayama Yatai Kaikan Floats Exhibition Hall: her kan man se de ”floats”, som bliver brugt til festivaller. De er flotte, farverige og enorme!
Kyoto
Kyoto gjorde størst indtryk på mig: selvom Kyoto på mange måder minder om Tokyo, med det travle, pulserende liv, så er der også noget meget afslappende ved byen. Kyoto har været Japans hovedstad indtil 1868, og har blandt andet 1600 buddhistiske templer og 400 shinto-helligdomme. Man kan sige, at Kyoto er delt op i den klassiske, ”gamle” Japan, og et mere moderne japan. Jeg elskede begge dele!
Vi besøgte blandet andet guldpavillionen, Nijo Castle, Todaiji templet med verdens største buddha statue, så et Geisha show i Gion-kvarteret, Arashiyama bambusskov, og tog en tur til Nara for at besøge de søde, bukkende hjorte.
Hvis jeg skulle nævne, hvad der gjorde allerstørst indtryk på mig under hele Japan-turen, så er det helt klart Todaiji templet – og det skal jeg i hvertfald genbesøge igen. Templet er omgivet af over 1000 lanterne, som bliver tændt når solen går ned (i nogle perioder). Selve stien op til templet er så flot, afslappende og smukt, at jeg ikke kan vente med at genbesøge området igen. Det har et Ghibli-agtigt vibe med den smukke natur (og de søde hjorte, som gemmer sig bag lanterne og nogle gange dukker op) og det flotte, store tempel man finder når an er gået forbi de mange lanterne.

Praktisk tips til Japan
Her kommer et par tips og tricks til dig, som overvejer at besøge Japan.
Pocket wifi:
Inden vores tur, ca. en måned inden vi skulle afsted, bestilte vi et pocket wifi med ubegrænset data. Hvis nogen spørger hvilket must-have jeg vil anbefale til selve turen, ville jeg ikke tøve et sekund med at nævne pocket wifi! Det har været en life-saver! Specielt når man sad i flere timer i
shinkansen imellem de forskellige destinationer, eller når man skulle finde rundt i byen. De fleste cafeer har godtnok gratis wifi, men oftes var vi på tur, og her er det dejligt med internetadgang.
Vi havde en god oplevelse med https://www.econnectjapan.com/
Når man bestiller, angiver man, hvilket hotel (eller lufthavn), man ankommer i – så vil se sørge for, at receptionen modtager pakken med pocket-wifi, og de vil aflevere det, så snart du kontakter dem.
Veganer- eller vegetarkort
Er du vegetar eller veganer? Så kan du printe disse kort ud og vise til tjenerne på restauranten, inden du bestiller mad:

Tips til gastronomiske oplevelser
Jeg vil helt klart anbefale, at man afprøver noget japansk streetfood. I Tokyo er der Tsujiki market, eller også kaldet fiskemarkedet, hvor man kan prøve et væld af forskellig fisk, skalddyr, men også stort udvalg af andet lækkert (feks mochi eller is med matcha). I Kyoto er der Tsukiji Market, som også tilbyder et stort udvalg af forskelligt streetfood, hvor man kan få små, lækre bidder af japansk mad.
Shinkansen
Da vi skulle se en del forskellige byer rundt omkring i Japan, kunne vi ikke undgå at skulle med shinkansen. Det er en smule dyrt at bestille shinkansen billetter – det koster knap 2.000 kr. pr person for en uge – man skal fremvise pas, for at få en gyldig shinkansen-billet (man kan først få stemplet biletterne i Japan – derefter kan de bruges i de antal dage eller uger, som man har bestilt). Men så kan man også køre med toget, så meget man vil. Det gik pænt stærkt med shinkansen, og til forskel, så tager det ca. 140 minutter med shinkansen fra Tokyo til Kyoto, hvorimod det tager ca. 4 timer med almindeligt tog. Jeg vil helt klart anbefale shinkansen, hvis man vil opleve byer udenfor Tokyo.
Afslutningsvis vil jeg nævne, at jeg selvfølgelig er ved at planlægge Japan-tur nummer 2 – og jeg glæder mig enormt meget til både at genopleve nogle ting (skal selvfølgelig tilbage til Kyoto!) samt udforske andre japanske byer (blandt andet Osaka, Miyajima og Ise-Shima).

0 kommentarer