Japansk film, tv og musik

Dyk ned i den spændende verden af japanske film, tv og musik. Udforsk de mest populære film- og musikgenrer i Japan og lær om de talentfulde kunstnere bag dem. Opdag også japansk animé-kultur og dens betydning i japansk samfund.

Japansk popkultur

Ninja

Er du ligesom jeg kæmpe fan af japansk popkultur såsom manga, anime, japansk musik og alt der hører til? Så er du kommet til det rette sted. Jeg har samlet en masse af dette som du kan dykke ned i.

Japansk popkultur dækker bl.a. over:

 • Manga
 • Anime
 • Japansk musik
 • Japanske film
 • Japansk tv
 • Japanske videospil

(kommer snart)

Blog: Film, tv og musik

Simons Japan på Instagram

min blog og sociale medier deler jeg ud af mine egne erfaringer og oplevelser med japansk media såsom film, tv, manga, anime og musik. Tag et kig og se om du måske finder din nye yndlingsserie, film eller kunstner.

Du er også altid velkommen til at følge mig på Instagram.

Planlæg din Japan-rejse

Tokyo Tower

Skal du til Japan i år eller næste år?

Så se min planlægningsguide her med praktisk information, hvordan du bærer dig ad, pakkeliste og andre ting du bør være opmærksom på.

Eksempelvis:

 • Finde de rigtige flybilletter
 • Finde og udvælge hoteller
 • Budget og valuta
 • Rejsebureau vs. at booke selv
 • eSim, simkort og mobilt WiFi

(kommer snart)

Seneste blogindlæg om japansk film, tv og musik

Den japanske popkultur

Japansk popkultur kan betegnes som et paraplybegreb der dækker over mange forskellige ting. I konteksten her tænker jeg specifikt på ting som japanske film, J-pop og anden japansk musik, manga, anime og hvad der hører til. Japan har en helt unik formidlingsevne uanset hvilken af de nævnte discipliner de arbejder med, og jeg kan med sikkerhed sige at de har produceret et utal af mesterværker som mennesker over hele verden holder af, inklusiv mig selv. Fra de actionfyldte og dybt emotionelle anime-serier til de komplekse og fængslende manga (bøger med tegninger), musik både fra 70’erne, 80’erne, 90’erne og i dag, samt nogle af de bedste biograffilm jeg nogensinde har set.

En bro mellem tradition og modernitet

I hjertet af japansk popkultur ligger en fascinerende fusion mellem tradition og modernitet. Anime og manga, for eksempel, trækker ofte på elementer fra japanske myter, samuraikultur og klassisk litteratur, mens de også udforsker moderne temaer som teknologi og social forandring. Dette skaber værker, der er både tidløse og utroligt relevante for nutidens publikum, selv for os der bor langt væk fra Japan. Tv-serier som ‘Midnight Diner’ på Netflix tilbyder et vindue til den menneskelige sjæl gennem simple, men dybt rørende fortællinger, sat i moderne Tokyo. Når jeg ser den serie føles det som at være i Tokyo selv.

Et globalt fænomen

Japansk popkultur er ikke blot populært i Japan. Den har også vundet hjerter og sind over hele verden. Anime-serier som ‘Naruto’, ‘Demon Slayer’ og ‘Attack on Titan’ har skabt store internationale fanklubber, og japanske videospil som dem fra Nintendo og Sony er husholdningsnavne i mange lande. Manga bliver stadig mere populær globalt, og tilpasser sig forskellige kulturelle kontekster, mens stadig bevare deres unikt japanske æstetik.

En kilde til inspiration

Udover underholdning er japansk popkultur også en kilde til inspiration. De komplekse fortællinger og dybdegående karakterudvikling i mange anime og manga opmuntrer til kreativ tænkning og empati. Musikscenen, med dens blanding af både traditionelle japanske instrumenter og moderne musikgenrer, inspirerer musikere og fans til at udforske nye lyde og ideer.

Et levende kulturelt udtryk

Japansk popkultur er et levende udtryk for Japans kulturelle dynamik og kreativitet. Det fortsætter med at udvikle og tilpasse sig, mens det holder fast i de kulturelle rødder, der gør det så unikt og elsket af fans over hele verden. Jeg elsker selv at gå på opdagelse i nye japanske serier, film, sange, spil m.m. Når jeg finder noget særligt nævneværdigt vil jeg dele det her på bloggen og på sociale medier, så husk at følge mig.

Japansk film, animé og musik
Weathering With You (japansk film)
Japansk manga bøger