Your Name (君の名は)

15/04/2019 | Film, tv og musik

Japan er fantastiske til at skabe film og serier. De fleste ved hvad animé er, men deres talent for fortræffelige film og serier går faktisk udover det. Dog vil jeg i dag gerne anbefale dig en animeret film kaldet Your Name. Den udkom i 2016 og er Japans 4. mest indtjenende film nogensinde på tværs af filmtyper og den mest indtjenende animationsfilm i Japans historie. Herudover er det den 12. mest indtjenende ikke-engelske film på verdensplan. Det er meget imponerende, set i lyset af at Japan laver så mange fantastiske film, hvoraf mange også går internationalt. Heriblandt de mange film fra Ghibli-studios såsom Min nabo Tottoro, Ponyo, Chihiro og heksene, og Det levende slot.

Efter i årevis at have haft Kimi no Na wa (君の名は), eller på engelsk ‘Your Name’, på min liste over film jeg gerne vil se, satte jeg mig endelig for at se den her i weekenden. Ud fra traileren forstod jeg ikke helt hvad filmen gik ud på, eller hvorfor den var hypet så meget som den er, men lad mig sige dig; det er virkelig en fantastisk film! Den er både underholdende, sjov, lærerig og livsbekræftende. Har du været i Tokyo vil du også bemærke, at alting er animeret til perfektion ned til mindste detalje. Både min kæreste og jeg bemærkede mange steder vi selv havde været.

Kort fortalt handler filmen om en dreng fra Tokyo og en pige fra en landsby kaldet Itomori, der ikke kender hinanden, men pludseligt begynder at bytte kroppe i forbindelse med deres drømme. I starten tror de begge det blot er drømme, men finder så ud af at det rent faktisk sker og prøver derfra at få det hele til at fungere uden de kommer til at ødelægge hinandens liv. Derfra udvikler deres relation og hele historien sig meget og der sker en lang række uforudsete hændelser, der dog alligevel hænger sammen på magisk vis. Er du forvirret? Det forstår jeg godt. Det var jeg også inden jeg så filmen, men mit bedste råd er blot at du får den set, for det er klart det værd. Filmen kan lejes på forskellige streamingtjenester.

Trailer til Your Name (Kimi no Na wa)

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.