Sådan ser du japansk tv i Danmark

12/08/2020 | Film, tv og musik

Hvis du ligesom jeg elsker alt japansk, så vil du muligvis også gerne se japansk tv. Så hvad gør man når vi ikke har mulighed for at tilvælge japanske tv-kanaler i vores tv-pakker her i Danmark? Det har jeg et par bud på.

Hvordan ser man japansk tv i Danmark?

Hverken YouSee, Boxer, Telia TV, Waoo, Viasat eller andre tv-udbydere tilbyder japanske tv-kanaler i Danmark. Jeg har sågar efterspurgt det hos YouSee for flere år siden og fik et generisk svar fra kundeservice som jeg godt kunne regne ud aldrig ville nå beslutningstagerne. Så må man jo ty til andre metoder, og jeg har fundet flere muligheder som du kan overveje hvis du savner at se japansk tv herhjemme.

NHK World appen

NHK World er en engelsksproget og international (men japansk) tv-kanal. Kanalen byder både på nyder ala CNN og BBC, dog oftest med et japansk fokus, og herudover en lang række tv-programmer indenfor japansk kultur, sprog, gastronomi og mere. Det er tydeligt at kanalen især appellerer til ikke-japanere og det er netop derfor du bør overveje at se den.

Du kan streame indholdet fra appen direkte over på Chromecast, så du kan se det på dit tv. Det gælder både live indhold og on-demand programmer. Appen er helt gratis.

YouTube

YouTube er fyldt med videoer fra japansk tv. Det er mindre struktureret end eksempelvis NHK World appen, da meget er uploadet af alle mulige forskellige mennesker, men ikke desto mindre er det en oplagt mulighed for at få adgang til japanske tv-programmer og udsendelser. På YouTube kan du både finde skøre japanske tv-programmer, youtubere der er bosiddende i Japan, japanske rejseguides, japanske dokumentarer og meget mere.

Japanske tv-udsendelser på danske tv-kanaler

Nogle gange er vi heldige at der sendes tv-udsendelser fra Japan på danske tv-kanaler. Både danskproducerede udsendelser, men også japanske. Disse må man holde øje med manuelt og få set når de er der, enten via live tv (også kaldet flow tv) eller on-demand virker apps. Jeg plejer at søge på japan i min tv-app i ny og næ for at se om der er noget jeg ikke har fået set. Der har eksempelvis været Joanna Lumleys rejse i Japan (rejseprogram over 3 afsnit), Noma i Japan, HjerneMadsen i Japan (udsendelse med Peter Lund Madsen hvor han er i Japan og ser på deres psyke og kultur, 4 afsnit), Kærlighed og sex i Japan (tv-udsendelse på 4 afsnit der fokuserer på disse ting), Japans vilde natur (tre afsnit med fokus på hovedlandet, de sydvestlige øer og Hokkaido), Michael Bertelsens Shikoku-vandring, Søs og Kirstens rejse mod gode grin (hvor de i ét af afsnittene er i Japan), samt Danskerne i Japan (et program der giver et indblik i livet hos nogle af de danskere der er bosiddende i Japan). Der er altså løbende en del tv-programmer tilgængelige som giver dig og mig vores japan-fix.

Apps med japanske tv-kanaler

Der findes en lang række apps til iOS og Android som kan vise forskellige japanske tv-kanaler. Det er dog ikke alle der er lige gode og det er de færreste der understøtter Chromecast.

Se animé

Animé er noget som også vises på japanske tv-kanaler og heldigvis kan du sagtens se animé her i Danmark. Der findes flere gode streamingtjenester. Jeg har selv abonneret på Crunchyroll i rigtig mange år.

Netflix

Netflix er begyndt at tilføje mere indhold som ikke er fra USA, heriblandt en masse japanske tv-programmer, film og serier. Jeg ser jævnligt flere af disse tv-programmer såsom Midnight Diner: Tokyo Stories, Japanese Style Originator (kultur og gastronomi program), Terrace House (en japansk form for Big Brother program, hvor nogle unge mennesker bor sammen i et luksuriøst hus) og Samurai Gourmet (en serie om en pensioneret forretningsmand der ikke ved hvad han skal give sig til, og derfra kaster sig over gastronomiske oplevelser) . Dog også ikke-japanske serier og film som til gengæld foregår i Japan såsom Queer Eye in Japan (en langt bedre serie end jeg troede). Netflix er derfor en oplagt mulighed for mange af os for at dykke ned i japansk tv og kultur.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.