Mine favorit Japan-vloggere

06/08/2019 | Film, tv og musik

Som du måske ved er en vlogger en blogger der bruger video som sin måde at kommunikere på. YouTube er kongen af vloggere og der findes noget for alle derinde. Der er også en masse vloggere der bor og arbejder i Japan. I dag vil jeg dele mine favoritter med dig.

Abroad in Japan

Chris Broad har udover sit geniale kanalnavn (“abroad…” når han hedder Broad til efternavn) nok kongen af ikke-japanske YouTubere i Japan. Han har i skrivende stund næsten 1,3 mio subscribers og mere end 130.000.000 visninger. Chris Broad er en englænder der ikke vidste hvad han skulle med sit liv og havde brug for noget helt andet, hvorefter han rejste til Japan for at bo og arbejde. Det er så ca. 7 år siden nu og han stortrives. Han startede som engelsk-underviser, men lever nu af sin YouTube-kanal.

Chris har en meget informativ og sarkastisk tilgang til sine videoer. Han bor i Sendai, nord for Tokyo, men kommer rundt i hele landet. Man ser derfor rigtig meget af landet og mange forskellige ting i hans videoer. Han har blandt andet cyklet igennem Japan, hvilket også fik en del medieomtale i japanske medier. Det var desuden ham der inspirerede mig til at booke et værelse på Candeo Hotels Roppongi, efter en sponsoreret video han havde lavet.

Ikke Chris Broad på billedet, men hans ven Natsuki

KemushiChan

Loretta er en amerikansk kvinde der flyttede til Tokyo for at studere, efter at have haft japansk i skolen i USA. Hun er færdiguddannet nu med en marketing uddannelse fra et japansk universitet (uddannelsen var på japansk – så sejt!), men i mange af hendes videoer gennem årene deler hun altså ud af sit studieliv og liv i Tokyo. Hendes kæreste (nu ægtemand) Boomer og deres hund Lily bor også i Tokyo nu, hvilket også er interessant at følge. Udover at dele hendes liv, så giver hun ofte meget konkrete råd. Så hvis du overvejer at rejse til Japan eller flytte til Japan er denne kanal din redningsmand.

Jeg synes at Loretta er mega sej og et lingvistisk idol for mig, da hendes japanske er virkelig godt. Hun underspiller det tit, men hun ér altså rigtig god. I mange af hendes videoer taler hun japansk og indsætter engelske undertekster. Noget som jeg synes er fedt. Hendes altid optimistiske og positive sind, selv ved lortedage og hårde tider er ligeledes noget jeg finder inspirerende. Vær som Loretta. Denne personlige stil afspejler også hendes visuelle stil i videoerne, der i høj grad er redigeret lidt som et japansk tv-program med sjove lyde og effekter.

Loretta aka KemushiChan

JapanesePod101

Dette er en af de mange kanaler der fokuserer på at lære dig japansk. Jeg kickstartede selv min rejse med at lære japansk vha. JapanesePod101. Jeg faldt over nedenstående video og gik i gang med at lære hiragana, et af de tre japanske alfabeter. Jeg måtte godt nok se den et par gange, men det gik alligevel hurtigt. Risa er en fantastisk underviser og tilmelder man sig deres e-learning platform (som jeg gjorde) er der endnu flere videoer og bedre undervisning at hente. Jeg ser stadig videoer fra denne kanal i ny og næ for at lære nyt – jeg har lang vej endnu til at blive flydende.

Video der gennemgår alle hiragana tegn på 20 minutter

Life where I’m from

Dette er en kanal med en familie der bor i Japan. De deler en masse spændende indsigter fra deres liv og forskellige facetter af Japan. Jeg synes denne kanals videoer er langt bedre end noget andet man kan finde i fjernsynet. Eksempelvis nedenstående video om folkeskolekulturen, hvor børnene får en meget sund frokost og selv hjælper med at både anrette den og gøre rent efterfølgende. Noget som styrker deres karakter og sammenhold, og er en helt anden kultur end vi er vant til i Danmark.

Spændende indsigt i folkeskolekulturen i Japan

Mr. Yabatan

En helt anden type kanal end de øvrige. Mr. Yabatan er en norsk YouTuber der bor og arbejder i Japan. Så vidt jeg ved taler han flydende japansk, men han startede sin kanal ud med at gøre grin med forskellige accenter. Det gør han nogle gange, men oftest er det bare ham som karakter der fjoller rundt i Japan med hans famøse sætning hontou ni bikurishita! 本当にびくりした! der betyder “jeg er meget overrasket”. Han bliver genkendt alle steder, så det er nogle korte sjove videoer der ligeledes giver et indblik i forskellige oplevelser i Japan. Selvom videoerne findes på YouTube, finder jeg dem oftest på hans Instagram.

Fun fact: Det var faktisk Mr. Yabatan der gjorde at jeg startede med at lære japansk. Jeg så hans videoer og tænkte “Hvis en som ham kan lære japansk, så kan jeg også”, hvorefter jeg gik igang efter at have udskudt det i 15 år.

Mr. Yabatan

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.