Det japanske spil: Escape Room

16/02/2019 | Uden for Japan

Indlægget indeholder reklame-links.

En aktivitet som jeg finder virkelig sjov og umådelig underholdende er Escape Room. Hvis du ikke kender det, er det et spil i den virkelige verden hvor man låses inde i et rum og skal løse gåder for at komme ud. Det er en japansk opfindelse der har spredt sig til hele verden på grund af dens popularitet og jeg forstår det virkelig godt. Selvom jeg kun har prøvet det to gange, er jeg kæmpe fan.

Escape room er et oplagt spil til enhver begivenhed bestående af en eller flere grupper. Eksempelvis julefrokoster, polterabender, teambuilding-ture, venne-arrangementer og lignende, hvor man gerne vil ud at lave noget sjovt sammen. Der er flere udbydere, også her i Danmark og derfor har jeg valgt at blogge om det – jeg blogger jo også om japanske oplevelser i Danmark. De forskellige udbydere har flere forskellige tematiske rum, der er vidt forskellige – både i forhold til det visuelle, men også de gåder der skal løses og den gennemsyrede stemning.

Nogle tror at Escape Room altid er uhyggeligt. Det er det ikke nødvendigvis, men der findes skam uhyggelige rum også, såsom Mystery Makers’ The Killing Room, som jeg ikke selv har prøvet, men som jeg har hørt skulle være meget uhyggelig og inspireret af gyserfilm. Første gang jeg prøvede Escape Room konceptet var temaet Davinci (og at få fat i den hellige gral), og anden gang var det Mystery Makers’ The Lab, der er et laboratorie og hvor gåderne er mere videnskabelige i deres natur.
Escape Room er et fedt japansk koncept, hvor alle kan være med. Nogle rum er sværere end andre, så har man ikke prøvet det før, er det en god idé at tage et af de letteste – for det ér generelt meget svært. Begge gange jeg har prøvet det, har vi kun haft få sekunder tilbage til at komme ud.
Det med at skulle komme ud inden de 60 minutter er gået, kan virke angstprovokerende for nogle. Men bare rolig, der er altid en nødudgang, og hvis man vitterlig er nervøs er jeg sikker på, man kan få døren til at være ulåst.

En af de helt populære udbydere af Escape Room konceptet i Danmark er Mystery Makers. De har i skrivende stund følgende typer rum og temaer:

Der er desuden mulighed for at få filmet hele ens session, hvilket kan være en god idé til teambuilding-arrangementer, så man kan lære af hvordan man samarbejdede under pres og hvordan man kan gøre det anderledes.

visbanner

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Simons Japan blog

Konnichiwa!

Mit navn er Simon og er din nye inspirationskilde til dit næste Japan-eventyr.

Jeg er en almindelig fyr der altid har været fascineret af Japan. På denne blog deler jeg ud af mine bedste oplevelser, rejsetips, tanker og ikke mindst hvordan man får flettet japanske oplevelser ind i sit liv her i Danmark. Følg denne blog, hvis du ligesom jeg er vild med Japan og deres kultur.