Tomme gader i Japan under corona

Billeder fra Japan under corona-nedlukning

Japan er kendt for at være et land fyldt med rigtig mange mennesker. Gaderne er fyldt med både lokale og turister. Men ligesom Danmark valgte Japan at indføre en masse restriktioner her i 2020, hvilket flere gange har lagt gader helt øde. Et fascinerende syn i et land med mange områder og byer der normalt er rigtig travle.

Japan er på mange måder et meget homogent land, hvilket blandt andet kommer til udtryk i deres tankegang og kollektive hensynstagen. Det er eksempelvis en af årsagerne til at de i rigtig mange år har brugt mundbind ved forkølelse eller anden sygdom – netop for at undgå at smitte andre. Her under covid-19 tiden hvor det i tider har været nødvendigt at sørge for at blive hjemme har japanerne ligeledes gjort det, netop for at sikre alles sundhed og landets bedste. Som jeg forstår det, er der ikke ligeså mange diskussioner som herhjemme i Danmark. Man gør bare det samme som alle andre og som er bedst for landet. Præcis ligesom man normalt gør. Og ifølge et tv-program jeg så på NHK World Japan forleden, er det fortsat kutymen at holde sig indendørs så vidt muligt, selvom det ikke er ulovligt at gå ud.

Jeg har ikke været i Japan i perioden, og har derfor ikke nogle billeder selv, men jeg har fundet nogle videoer på YouTube der giver et indblik i denne usædvanelige situation.